Zorgverzekering vergelijken

Wil jij je zorgverzekering vergelijken omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar de goedkoopste zorgverzekering? Dan zit je bij ons goed! Bij ons is het vergelijken van alle zorgverzekeringen iets wat ons dagelijks bezighoudt, om voor jou de goedkoopste en beste zorgverzekeringen op een rijtje te kunnen zetten. Daarbij geven we je alle informatie die jij nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken. Er zitten namelijk grote verschillen in het aanbod van verzekeraars en de kosten hiervan! Baseer je keuze op de juiste informatie; zorgverzekeringen vergelijken doe je bij GOEKER!

 • 100% ONAFHANKELIJK zorgverzekering vergelijken: Vergelijk alle zorgverzekeraars
 • De goedkoopste zorgverzekeringen op een rijtje
 • Check de beoordelingen van andere klanten
 • Overstappen van zorgverzekering? Wij regelen het voor je
 • Transparantie informatie
 • Wij houden niet van de ‘kleine’ lettertjes, die gebruiken we daarom ook niet!

Zorgverzekering vergelijken; ieder jaar voor de laagste kosten!

Ieder jaar wordt er door de overheid bekeken hoe het basispakket voor het aankomende jaar eruit zal gaan zien. Jaarlijks worden er dan ook bepaalde dekkingen aan het basispakket toegevoegd of juist eruit gehaald en verschoven naar de aanvullende zorgkosten. Op basis van deze beslissingen van de overheid, die jaarlijks op prinsjesdag bekend worden gemaakt, bepaald iedere zorgverzekeraar / ziektekostenverzekeraar haar nieuwe aanbod voor het komende jaar, voorzien van een bepaald prijskaartje.

Iedere zorgverzekeraar is vrij om haar eigen prijs te bepalen, daarom zien we jaarlijks uiteenlopende prijzen tussen de kosten van het basispakket; welke er bij iedere ziektekostenverzekeraar hetzelfde uitziet. Daarom is zorgverzekeringen vergelijken zo belangrijk! Je kunt er heel veel geld mee besparen. Als je een goede inschatting kunt maken van welke zorg jij verwacht nodig te hebben en op basis hiervan een goedkope zorgverzekering kunt afsluiten. Ingewikkeld kan het wel zijn, daarom zijn wij er om je te helpen! Hieronder kun je veel informatie vinden over zorgverzekeringen en het ziektekostenverzekering vergelijken.

Zo pak je het ziektekostenverzekering vergelijken aan!

Om de zorgverzekeringen goed te kunnen vergelijken, is het in eerste instantie belangrijk om te begrijpen uit welke onderdelen een ziektekostenverzekering bestaat. Ook is het handig om erover na te denken of je nu al kunt inschatten dat je bepaalde zorg gaat nodig hebben het komende jaar. Op basis van die informatie kun je inschatten wat de beste zorgverzekering voor jou zal zijn. Door dit aan te geven in de vergelijker, zoeken wij er vervolgens voor jou de beste en goedkoopste zorgverzekering bij. Hieronder geven we je een aantal handvatten op basis waarvan jij je zorgverzekering kiezen kunt.

Vergelijken op basis van verschillende keuzes

Zorgverzekering vergelijken kan aan de hand van:

 • Vergelijken o.b.v het eigen risico
 • Vergelijken o.b.v keuzevrijheid
 • Zorgverzekering vergelijken voor studenten
 • Zorgverzekeringen vergelijken voor bepaalde risicogroepen

Eigen risico

Je kunt ook zorgverzekeringen vergelijken op basis van het eigen risico. Iedereen in Nederland heeft te maken met een wettelijk bepaald minimum bedrag voor het eigen risico. Dit vaste bedrag dat voor iedereen geldt, kun je zelf naar wens verhogen met maximaal €500,- (dit wordt het vrijwillig eigen risico genoemd). Een hoger eigen risico betekent dat je zelf meer zorgkosten moet betalen wanneer je van de zorg gebruikt maakt, maar dit verlaagt wel je maandelijkse premie van je zorgverzekering. Test het maar eens uit in de vergelijker, zodra je je eigen risico verhoogd, zie je dat de maandelijkse premie daalt. Is het slim om dit te doen? Dat hangt ervan af of jij verwacht zorg nodig te hebben. Verwacht je dit, omdat je bijvoorbeeld al medicijnen gebruikt of al een bepaalde ziekte / beperking hebt, dan is het niet slim om je eigen risico te verhogen. Je kunt dan beter een laag eigen risico hebben, want alle zorg boven het bedrag van je eigen risico wordt dan vergoed. Ben je in principe gezond en heb je ook geen plannen om zwanger te worden of een operatie te ondergaan en durf je de gok te nemen? Dan kan je geld besparen door je eigen risico te verhogen. Of het slim is, weet je uiteindelijk altijd pas achteraf.

Keuzevrijheid

Zorgverzekeringen vergelijken aan de hand van keuzevrijheid is ook een heel belangrijke factor. Het aanbod van het basispakket van de zorgverzekering wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Zorgverzekeraars hangen hier vervolgens een prijskaartje aan vast, welke mede gebaseerd is op de keuzevrijheid die jij als klant hebt. Goedkope zorgverzekeringen bieden vaak een ruime keuzevrijheid, maar niet een volledige. Wil jij overal zorg kunnen afnemen? Kies van voor een volledige keuzevrijheid. Via de vergelijker kun je zien wat het extra kost. Zorgverzekeraars bepalen zelf welke zorgverleners zich bij hen aansluiten, dit kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. Als een zorgverlener geen contract heeft met jouw zorgverzekeraar en je gaat hier uit eigen beweging heen, dan loop je het risico dat de kosten niet volledig gedekt worden. Zorgverzekeraars vergoeden dan bijvoorbeeld maar 75%, dus kun je beter kiezen voor een zorgverlener die wel onder contract staat. Bij een volledige dekking, weet je zeker dat de kosten volledig gedekt worden bij iedere zorgverlener. Echter is het dan nog wel belangrijk dat je ook voor die bepaalde zorg verzekert bent via het basispakket of de aanvullende verzekering.

Eigenlijk komt het hierop neer:
Goedkope zorgverzekering = meestal beperkte keuzevrijheid
Duurdere zorgverzekering = meestal volledige keuzevrijheid.
Check altijd tijdens het vergelijken welke zorgverleners er onder contract staan bij jouw ziektekostenverzekering!

Zorgverzekering vergelijken voor studenten

Er zijn bepaalde zorgverzekeraars die zich speciaal richten op studenten. Alhoewel niemand voor een basisverzekering geweigerd kan worden, biedt een zorgverzekering voor studenten welke specifieke zorg in aanvullende pakketten die vaak door jongeren gewenst zijn. Denk bijvoorbeeld aan anticonceptiemiddelen, condooms, vaccinaties, fitness en fysiotherapie. Ook zijn studentenverzekeringen vaak de goedkoopste zorgverzekeringen. Je hoeft echter geen student te zijn om deze zorgverzekering af te sluiten, dus je kunt ze altijd meenemen tijdens het vergelijken van ziektekostenverzekeringen!

Zorgverzekeringen vergelijken voor sporters (sportverzekering)

Als je fanatiek sport loop je eerder de kans op blessures. Daarom zijn er zorgverzekeraars die speciale sportverzekeringen aanbieden. Hierbij wordt specifieke zorg voor sporters goedkoop aangeboden in een aanvullende pakket. Specifieke zorg waaraan je moet denken als je sporter bent, is:

 • Fysiotherapie; hoeveel behandelingen wil ik?
 • Sportmedische keuring
 • Dekking voor fitnesskosten
 • En dit allemaal extra goedkoop in een aanvullend pakket

Zorgverzekering vergelijken voor ouderen / senioren

Ouderen / senioren hebben over het algemeen meer zorg nodig dan jongeren. Daarom zijn er speciale aanvullende verzekeringen voor ouderen, die de zorg bundelen voor een goede prijs. Ook kun je zelf natuurlijk op zoek gaan naar de juiste aanvullende verzekering. De volgende zorg is voor ouderen vaak handig. Vergoeding voor:

 • Medicijnen
 • Gehoorapparaten
 • Fysiotherapie
 • Brillen / lenzen
 • Kunstgebitten
 • Thuiszorg
 • Geneesmiddelen die buiten het GVS (geneesmiddelenvergoedingssysteem; deze worden niet vergoed door de basisverzekering vallen

Tip: In het algemeen is bekend dat hoe ouder we worden, hoe meer onverwachte gebreken we oplopen. Daarom adviseren wij voor ouderen / senioren om niet te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Ben je echter nog fit en heb je een spaarpotje? Dan kun je dit risico nemen.

Ziektekostenverzekering vergelijken voor kinderen

Kinderen worden tot hun 18e verzekert via de polis van hun ouders. Hier hoeft geen premie over betaald te worden. Ook bij de aanvullende verzekering is het mogelijk om een kind gratis mee te verzekeren. Iedere verzekeraar houdt hier echter wel haar eigen voorwaarden op na.

Overstappen zorgverzekering loont!

Ieder jaar proberen zorgverzekeraars weer zoveel mogelijk klanten te vergaren en dat doen zij veelal via aantrekkelijke prijzen, een extraatje bij je zorgpakket of kortingen. Blijf je bij je huidige zorgverzekeraar, dan kun je hier niet van profiteren. Daarnaast kan ook je zorgwens jaarlijks veranderen, want dit is afhankelijk van je gezondheid. Het loont daardoor altijd om zorgverzekeringen te vergelijken en dan zal in veel gevallen blijken dat overstappen van zorgverzekering veel geld scheelt! Vergelijk je zorgverzekeringen via GOEKER? Dan zorgen wij voor jouw overstap!

Overstappen van zorgverzekering kan jaarlijks tot 31 december! Je kunt zelf nog in januari van het nieuwe jaar een zorgverzekering afsluiten, maar dan moet je je huidige wel voor 31 december hebben opgezegd.

Wat is een zorgverzekering?

In Nederland heeft iedereen recht op zorg. Dat is lang niet in alle landen zo, vooral niet in de minder ontwikkelde landen. We moeten ons zelf eigenlijk gelukkig prijzen, dat we altijd een beroep kunnen doen op alle zorg in ons land en de prijzen hiervoor redelijk zijn. Dit komt doordat we de kosten met z’n allen opvangen. Vanaf 18 jaar is iedereen in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, met dit bedrag kan de jaarlijkse zorg voor iedereen grotendeels betaald worden. Iedereen onder de 18 is uiteraard ook verzekert, maar in Nederland is het zo geregeld dat je tot je 18e geen premie hoeft te betalen en ook het eigen risico niet geldt! Zorgverzekeringen vergelijken is dus in principe niet nodig voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Een zorgverzekering (ook wel ziektekostenverzekering genoemd) verzekert iedereen alle Nederlandse inwoners tegen de kosten die gemaakt worden voor de zorg. Het bedrag dat vergoed wordt door de verzekeraar is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten en het eigen risico. Over het algemeen hebben we te maken met een standaard (door de overheid bepaald) basisverzekering en de aanvullende verzekeringen.

Wat dekt de basisverzekering?

De inhoud van de basisverzekering verandert jaarlijks, maar er zit altijd wel een bepaalde standaard in. Het komt erop neer dat de basisverzekering de volgende zorg vergoedt:

 • Bezoek aan de huisarts
 • Zorg in het ziekenhuis
 • Een groot aantal medicijnen
 • Psychologische hulp
 • Kraamzorg & verloskundige zorg
 • Tandartskosten tot 18 jaar

Het kan wel afhankelijk zijn van je zorgverzekeraar, in welke mate dit wordt vergoed. Daarom blijft ook het vergelijken van de basisverzekeringen belangrijk. Zorgverzekeraars sluiten namelijk zelf contracten af met bepaalde zorgverleners, waardoor ze kunnen bepalen dat alleen de zorg die afgenomen wordt bij gecontracteerde zorgverleners 100% wordt vergoed. Deze voorwaarden vind je bij iedere ziektekostenverzekeraar in de polisvoorwaarden. Hierin staat ook voor welke zorg er in eerste instantie aanspraak wordt gemaakt op het eigen risico. Voor bepaalde zorgverzekeraars geldt het eigen risico niet; deze kosten krijg je dus altijd vergoed:

 • Bezoek aan de huisarts
 • Kraamzorg
 • Verloskundige zorg
 • Wijkverpleging
 • Tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar
 • Bruikleenartikelen
 • De griepprik voor risicogroepen
 • Bevolkingsonderzoeken

De basisverzekering dekt in principe alle noodzakelijke zorg. Beland je bijvoorbeeld in het ziekenhuis? Dan betaal je alleen zelf je eigen risico, de rest wordt vergoed. Verwacht je dat je ook op andere zorgverlening aanspraak zult maken? Dan kan je je hiervoor verzekeren middels een aanvullende verzekering.

Wat dekt de aanvullende verzekering?

De aanvullende verzekering wordt door de zorgverleners zelf samengesteld. Aanvullende verzekeringen kunnen dus enorm van elkaar verschillen, in tegenstelling tot de basisverzekering. Daarom is het nog belangrijker om aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken, zodat je niet onnodig veel geld betaalt voor zorg die je niet gebruikt.

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?