Woonverzekering

Een woonverzekering is een handige verzekering om te hebben. Het dekt je namelijk tegen de meest voorkomende schades aan je woning. Je wilt natuurlijk verzekerd zijn, mocht er iets gebeuren met je kostbare en waardevolle woning. Ben je op zoek naar de beste woonverzekering? Zoek dan niet verder. Op deze pagina kun je eenvoudig woonverzekering vergelijken en de beste woonverzekering afsluiten. Laat je gegevens achter in onze vergelijker en wij doen de rest!

Je kiest voor GOEKER, omdat:

✓ Woonverzekering vergelijken: een overzicht van alle woonverzekeringen in Nederland
✓ De beste woonverzekering vind je bij GOEKER
✓ Transparante & eerlijke informatie
✓ Woonverzekering afsluiten: binnen 5 minuten

####VERGELIJKER#####

Woonverzekering vergelijken

Woonverzekering vergelijken stelt jou in staat om de beste woonverzekering af te sluiten die bij je past, zonder dat je teveel betaalt. We houden rekening met jouw wensen en behoeften. Je kunt namelijk alle woonverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van de prijs, pakket, reviews enzovoorts. Woonverzekering vergelijken stelt jou in staat om de beste woonverzekering en/of goedkoopste woonverzekering af te sluiten. Ben je op zoek naar een woonverzekering? Kijk dan in onze vergelijker. Binnen een aantal minuten kun je een nieuwe woonverzekering afsluiten. Maak je geen zorgen, wij regelen de aanvraag tot overstap van top tot teen.

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering, ook wel bekend als woonhuisverzekering, bestaat uit drie verschillende verzekeringen. Een woonverzekering bestaat namelijk uit: een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Een woonverzekering, zoals de naam al zegt, is aan te raden voor iedereen die een woning bezit. Het dekt je namelijk tegen de meest voorkomende schades aan je woning, zoals brand en inbraakschade.

Als je een woonverzekering afsluit ontvang je in de meeste gevallen een korting van de verzekeraar en betaal je minder premie. Dat komt omdat je eigenlijk drie verzekeringen in één keer afsluit. Met een woonverzekering ben je dus goedkoper uit dan wanneer je alle drie de verzekeringen los zou afsluiten. Met woonverzekering vergelijken kun je een woonverzekering afsluiten, inclusief een inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. De meeste mensen kiezen voor de goedkoopste woonverzekering met een goede dekking en eigen risico. Deze lichten we hieronder toe.

Goedkoopste woonverzekering

De meeste mensen in Nederland kiezen voor de goedkoopste woonverzekering in Nederland. Waarom? Een goedkope woonverzekering scheelt namelijk, qua dekking, niet heel veel van een dure woonverzekering. Met de goedkoopste woonverzekering bespaar je dus elke maand op je maandelijkse lasten, terwijl je dezelfde dekking krijgt. Woonverzekering vergelijken is een goede hulpmiddel om de goedkoopste woonverzekering te vinden. Het is namelijk mogelijk om alle woonverzekeringen te filteren op basis van de premie en zo kun je de beste woonverzekering afsluiten.

Wat dekt een woonverzekering?

Een woonverzekering dekt de meest voorkomende schades aan jouw woning. Denk hierbij aan brandschade en inbraakschade. Zo zijn er nog een tal van voorbeelden waarbij een woonverzekering van kracht is. Met woonverzekering vergelijken kun je zien wat er wel en vooral niet wordt gedekt. Kijk dan in onze vergelijker.

Wat een woonverzekering dekt is afhankelijk van de gekozen dekking. Je hebt namelijk de keuze uit twee soorten dekkingen: extra uitgebreide dekking en allrisk dekking. Deze lichten we hieronder toe.

Extra uitgebreide dekking

Met een extra uitgebreide dekking ben je voor de meest voorkomende schades gedekt. Een extra uitgebreide dekking is geschikt voor mensen met een goedkope woning. Je betaalt een relatief goedkope premie, terwijl je voor de meest voorkomende schades bent gedekt. Wat zijn de meest voorkomende schades? De volgende schades vallen onder een extra uitgebreide dekking:

  • Brandschade
  • Ontploffing
  • Bliksemschade
  • Inductieschade
  • Stormschade (bij windkracht vanaf >6)
  • Diefstal-, inbraakschade
  • Omvallen van een boom en kraan

All risk dekking

Met een all risk ben je vrijwel voor alle schades gedekt. Je kunt het zo gek niet bedenken. Een woonverzekering met all risk dekking is de beste woonverzekering voor mensen met een dure woning.

Let op: een all risk verzekering is niet van toepassing op opzettelijke schade. Alle schade(s) die opzettelijk worden veroorzaakt worden niet vergoed, om misbruik te voorkomen. Wil je precies weten wat er onder de all risk dekking valt? Dan raden we aan om de algemene voorwaarden door te nemen van de desbetreffende verzekeraar.

Wat kost een woonverzekering?

De kosten van een woonverzekering (inclusief een inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering) zijn afhankelijk van een aantal factoren. Met de goedkoopste woonverzekering betaal je gemiddeld €50 per maand, maar dit kan per verzekeraar sterk verschillen. Met woonverzekering vergelijken kun je precies zien wat een woonverzekering kost. Je kunt je voorstellen dat je meer premie betaalt als je een duurdere woning hebt. We geven je een indicatie van de kosten op basis van de volgende punten:

  • Waarde van je woning: de waarde van je woning bepaalt voor een groot deel hoeveel premie je uiteindelijk betaalt. Des te hoger de waarde van je woning, des te hoger de premie. Dat spreekt voor zich. Als je een dure woning hebt, betaal je dus meer premie. Als je een goedkopere huis hebt, betaal je juist minder premie. Houd dit in je achterhoofd. Een woonverzekering is voor iedereen aan te raden die over een woning beschikt.
  • Dekking: de dekking is ook een belangrijke factor bij een woonverzekering. Je hebt de keuze uit een extra uitgebreide dekking en een all risk dekking. Je kunt je voorstellen dat je met een uitgebreide dekking voor veel zaken verzekerd bent, maar niet voor alles. Met een all risk dekking ben je voor ‘alles’ verzekerd, maar betaal je een hogere premie. Des te breder de dekking, des te hoger de premie.
  • Eigen risico: Als laatst zijn we aangekomen bij het eigen risico. Je kunt net als bij een zorgverzekering, eigen risico betalen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie en dan geldt ook vice versa.
De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?