Spaarrente vergelijken

Spaarrente vergelijken is eenvoudig en snel gedaan. Je hebt de keuze uit heel veel aanbieders, met verschillende spaarvormen en spaarrentes. Neem een kijkje in onze vergelijker, waar we alle banken met elkaar hebben vergeleken op basis van hun spaarrentes. In een oogopslag vind je alle actuele spaarrente standen en kun je een aanbieder kiezen met de hoogste spaarrente.

✓ De hoogste spaarrente voor jou geselecteerd
✓ Overzicht van alle banken in Nederland
✓ Actuele spaarrente standen

####VERGELIJKING#####

Wat is spaarrente?

Degene die zijn geld op een spaarrekening spaart, ontvangt jaarlijks spaarrente over dit geld als een vergoeding. Spaarrente kun je zien als een beloning van de bank, omdat jij er voor kiest om je geld bij hen te bewaren. De hoogte van de spaarrente verschilt per bank en per type rekening. Spaarrente vergelijken is een goede hulpmiddel om een bank met de hoogste spaarrente te vinden. Het is algemeen bekend dat je een hogere spaarrente krijgt als je je geld voor een langere tijd vastzet.

Rente van banken

Banken maken onderscheid tussen een betaalrekening en een spaarrekening. Een betaalrekening is een rekening waarop je geld ontvangt en waarvan je geld kunt afhalen voor betalingen. De meeste banken geven geen rente over het geld dat je op de betaalrekening hebt staan. Als je rente wilt ontvangen, moet je het geld dus naar een spaarrekening overzetten. Een spaarrekening is in de meeste gevallen wel gekoppeld aan je betaalrekening.

Er zijn banken die rente verstrekken over het geld op een betaalrekening. In de praktijk is het zo dat de spaarrente van banken relatief laag zijn. Gemiddeld tussen de 0 en 1 procent. Als je je geld op een spaarrekening zet, krijg je over het algemeen een hogere rente percentage. Gemiddeld tussen de 1 en 3 procent. In dit geval kun je beter het geld dat je niet nodig hebt, overzetten naar een spaarrekening. Wil je de spaarrente vergelijken van banken? Maak gebruik van onze vergelijker!

Als je de hoogste spaarrente wilt krijgen, moet je je spaargeld niet bij de grote banken stallen. Banken zoals Rabobank, ABN Amro of ING staan er om bekend dat ze een lage rentepercentage aanbieden. Als je een hoge spaarrente wilt, raden we je aan om je geld op een depositorekening te zetten. Hieronder lichten we een depositorekening verder toe.

Spaarrente op een depositorekening

Op een depositorekening krijg je een hoge spaarrente. Mocht je je geld spaargeld voor een langere periode niet nodig hebben, kun je dus het beste kiezen om je geld vast te zetten op een depositorekening. Dit kan voor 1 maand zijn, maar ook voor 10 jaar. De spaarrente op een depositorekening is over het algemeen hoger dan bij een betaalrekening. Hoe langer je het spaargeld vastzet, hoe hoger het rentepercentage. Zoek je een depositorekening met een hoge spaarrente? Door depositorekeningen te vergelijken kun je een rekening kiezen met de hoogste spaarrente.

Hoogste spaarrente afsluiten?

Wil je sparen met de hoogste spaarrente? Spaarrente vergelijken is de beste manier om de hoogste spaarrente af te sluiten. In onze vergelijker hebben we alle aanbieders opgenomen met de meest actuele spaarrentes. Vraag jezelf het volgende af: kan ik mijn spaargeld voor een langere tijd missen? Of wil ik direct en altijd toegang hebben tot mijn spaargeld? Kun je je spaargeld voor een langere tijd missen? Dan raden we aan om je spaargeld op een depositorekening te bewaren.

Spaarrente berekenen

Hoe bereken ik mijn spaarrente? Door je spaarrente te berekenen kom je er gemakkelijk achter of je een lage of hoge spaarrente krijgt. Veel mensen vinden het berekenen van de spaarrente lastig. Daarom zijn wij er om je te helpen! Om je spaarrente te berekenen heb je de volgende gegevens nodig: je startsaldo en de spaarrente.

Om alles helder te krijgen leggen we het uit aan de hand van een voorbeeld. Stel dat je een startsaldo van €30.000 en een rentepercentage van 3% krijgt. Je spaarrente berekenen doe je dan als volgt:

Saldo Rentepercentage Rente
€30.000 3% €900
€30.900 3% €927
€31.827 3% €955
€32.782 3% €983
€33.76 3% €1.013

Waar vind ik de hoogste spaarrente?

De meeste spaarrekeningen in Nederland bieden variabele spaarrente tarieven. De aanbieder kan de rente op elk gewenst moment aanpassen. Hierdoor bestaat er geen zekerheid over de te behalen rente. We raden je aan om de zoveel tijd de actuele rentepercentages in de gaten te houden. Als het blijkt dat je bij een andere aanbieder een hogere spaarrente ontvangt, dan kun je er over nadenken om je geld te verplaatsen. Met behulp van spaarrente vergelijken vind je de aanbieder met de hoogste spaarrente.

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?