Scooterverzekering

Scooterverzekering vergelijken

Wil jij een goedkope scooterverzekering afsluiten? Dan zit je hier goed. Bij ons kun je snel alle scooterverzekeringen vergelijken, want wij hebben het voorwerk al voor je gedaan! Je hoeft alleen nog even wat info over jou scooter in te vullen en de goedkoopste scooterverzekering rolt er zo uit! Snel even fixen, zodat jij kunt gaan toeren!

Of kies jij voor de beste scooterverzekering? Wij beoordelen alle verzekeringen op hun prijs-kwaliteitsverhouding.

✓ De goedkoopste scooterverzekering scoor je bij GOEKER!
✓ Transparant scooterverzekeringen vergelijken; geen kleine lettertjes!
✓ Scooterverzekering afsluiten (online) binnen 5 minuten!

Goedkope scooterverzekering scoren!

Scooterverzekeringen vergelijken bij GOEKER zorgt ervoor dat je altijd verzekerd bent van een goedkope scooterverzekering. Voor een scherpe premie verzeker je jouw scooter bij de beste scooterverzekeraars! Een scooterverzekering beschermt jou tegen de hoge kosten die ontstaan wanneer je schade aanbrengt bij het voertuig van een ander, bij een ander persoon, tegen diefstal of zelfs tegen schade die je zelf aan je scooter hebt aangericht. Wat jouw scooterverzekering dekt, is afhankelijk van de verzekering en de aanbieder. Ook de prijs is hier afhankelijk van. Ga jij voor de goedkoopste scooterverzekering, dan zul je kiezen voor een standaard WA verzekering. Kies jij liever voor de beste scooterverzekering? Dan zul je moeten afwegen welke kosten volgens jou door een verzekeraar gedekt moeten worden.

Scooterverzekering vergelijken: Kies de dekking die bij jouw scooter past

Belangrijk is om de juiste dekking voor jouw scooter te kiezen! Je kunt de verschillende scooterverzekeringen vergelijken en kiezen voor aanvullende dekkingen. De drie standaard verzekeringen in Nederland zijn:

  • WA Scooterverzekering*
  • WA + diefstal scooterverzekering
  • WA + All risk scooterverzekering

* De standaard WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht in Nederland voor iedereen die een scooter op naam heeft staan.

De WA verzekering dekt de kosten voor de schade die jij aan een ander voertuig of persoon hebt aangebracht. Naast de schade die je aan een ander toebrengt, kun je jezelf met een scooterverzekering ook verzekeren tegen diefstal. Dit verzeker je met een uitgebreidere WA Plus verzekering.
Let op: Als je scooter wordt gestolen, ben je hier alleen tegen verzekerd als je de scooter op slot hebt gezet met een vereist categorie 3 ART goedgekeurd slot.

Wil je ook verzekert zijn wanneer je zelf schade veroorzaakt aan je scooter? Dan kun je kiezen voor een WA all risk scooterverzekering. Dit is de meest uitgebreide scooterverzekering die je mee kunt nemen in je vergelijking.

Logischerwijs geldt: Hoe meer jouw scooterverzekering dekt, hoe hoger de maandelijkse premie zal zijn. Echter kun je de goedkope scooterverzekeringen nog wel met elkaar vergelijken, want er zijn verzekeraars die hele goedkope scooterverzekeringen aanbieden. Hierdoor kan het alsnog rendabel zijn om je scooter bijvoorbeeld all risk te verzekeren.
Naast deze standaard pakketten kun je ook nog voor extra dekkingen kiezen, zoals de verhaalservice en de opzittendenverzekering.

Verhaalservice = Deze service helpt je bij het verhalen van de kosten op de juiste persoon wanneer je bij een ongeluk betrokken raakt. Dit zit vaak wel in het All risk pakket, maar niet bij de WA verzekering of WA + diefstal scooterverzekering. Het is een gelijksoortige dienst als de rechtsbijstand hulp bij een autoverzekering.

Opzittendenverzekering = Deze verzekering zorgt ervoor dat je een schadevergoeding krijgt als je door een ongeluk met je scooter blijvend invalide bent geraakt, of bij het overlijden.

Wat kost een scooterverzekering?

Een scooterverzekering hoeft niet veel te kosten! Wanneer je scooterverzekeringen vergelijkt, zie je al snel dat goedkope scooterverzekering ook een uitgebreide dekking kunnen bieden en jou goed kunnen verzekeren. Een scooterverzekering kost over het algemeen tussen de €10,- en €30,- per maand.

Je premie voor je goedkope scooterverzekering wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Het merk, model, type brandstof en bouwjaar van je scooter
  • Je leeftijd en woonplaats
  • Het aantal schadevrije jaren
  • De dekking

Met deze factoren in je achterhoofd, kun je mogelijk de maandelijkse premie van je scooterverzekering drukken en extra opletten bij het scooterverzekering vergelijken.
Een verzekeraar kijkt naar het merk, model en bouwjaar van je scooter om in te schatten wat de gemiddelde schade kan zijn. Het is nou eenmaal zo dat bepaalde modellen scooters (bijvoorbeeld snellere en zwaardere) een hogere kostenpost met zich meebrengen dan lichtere scooters. Om deze reden ligt de maandelijkse premie van de goedkope scooterverzekering dan ook hoger.

Ook het aantal schadevrije jaren speelt een belangrijke rol in de maandelijkse premie. Zolang jij geen schade declareert bij je verzekeringsmaatschappij, zullen je schadevrije jaren oplopen. Dit wordt vertaald naar een no-claim korting, waardoor je premie ieder jaar lager wordt! Hoe veiliger jij rijdt, hoe lager je premie zal zijn!
Het is ook belangrijk om je leeftijd door te geven aan de verzekeraar, sterker nog: Je bent verplicht de leeftijd van de jongste bestuurder van de scooter door te geven aan je scooterverzekeraar. Hoe jonger, hoe hoger de premie echter zal uitvallen.

Scooterverzekering afsluiten binnen 5 minuten!

Vergelijk scooterverzekering makkelijk via onze vergelijker. Door de informatie over je scooter in te vullen, zoals het model, het merk, je leeftijd, aantal schadevrije jaren en de dekking die je wenst, zie je snel de goedkoopste scooterverzekeringen verschijnen. Je kunt ook kiezen voor de beste scooterverzekering. Wij vergelijken scooterverzekeringen namelijk op hun prijs-kwaliteitverhouding, zodat jij altijd een goede keuze kunt maken. Weet jij voor welke goedkoper scooterverzekering je gaat? Dan kun je de scooterverzekering afsluiten binnen 5 minuten. Wij doen de rest voor je, zodat jij lekker kunt gaan rondrijden.

Welke verzekeraars van scooterverzekeringen vergelijken we?

##########
#########
#########

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?