Overlijdensrisicoverzekering

We hebben het er niet graag over, maar iedereen komt op een gegeven moment te overlijden. Alle leningen die je op dat moment hebt openstaan worden doorgegeven aan je bestaanden. Denk bijvoorbeeld aan je hypotheeklening. Met een overlijdensrisicoverzekering krijgen de nabestaanden een van te voren afgesproken bedrag uitgekeerd, waarmee ze onder andere de hypotheeklening kunnen aflossen. Ben je op zoek naar de beste overlijdensrisicoverzekering? Stop dan met zoeken. Overlijdensrisicoverzekering vergelijken stelt jou in staat om de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Waarom de vergelijker van GOEKER gebruiken?

✓ Overlijdensrisicoverzekering vergelijken op basis van transparante informatie!
✓ Overzicht van alle aanbieders
✓ Prijs & kwaliteit
✓ De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering van Nederland
✓ Direct een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dit is binnen 5 minuten geregeld!

####VERGELIJKER#####

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Ben je op zoek naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering? Daar kom je op één hele simpele manier achter: overlijdensrisicoverzekering vergelijken. In onze vergelijker zijn alle aanbieders in Nederland opgenomen. Het is aan jou om de beste overlijdensrisicoverzekering uit te kiezen! De beste overlijdensrisicoverzekering die bij jou past vind je door de filteropties te gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alle verzekeringen te vergelijken op basis van de pakketten. Wil je de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan is het mogelijk om alle verzekeringen te filteren op basis van de prijzen. De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering komt automatisch bovenaan de vergelijker te staan. Binnen een aantal minuten heb je een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afgesloten.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Wat is een overlijdensrisicoverzekering eigenlijk? Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering, waarbij je nabestaanden een van te voren afgesproken bedrag krijgen uitgekeerd zodra je komt te overlijden. De meeste mensen hebben, zodra ze overlijden, nog leningen openstaan. Denk hierbij aan een hypotheeklening of autolening. Deze leningen worden niet kwijtgescholden als je overlijdt, maar juist doorgegeven aan de nabestaanden. Dat zorgt voor een extra financiële druk. Met een overlijdensrisicoverzekering krijgen ze een bedrag uitgekeerd, waarmee ze de leningen kunnen betalen. Het doel van een overlijdensrisicoverzekering is dus om de nabestaanden te beschermen tegen de financiële gevolgen als je overlijdt. Een overlijdensrisicoverzekering is een verstandige verzekering om te hebben.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten: let op deze 3 punten!

Wil je een overlijdensverzekering afsluiten? Dan willen we je een aantal tips met je delen om de beste overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten wordt door veel mensen als ingewikkeld ervaren. Dit is de reden dat we je graag willen helpen. Hieronder hebben we drie punten uitgewerkt, waar je rekening mee moet houden:

  • Hoe jonger je bent, hoe goedkoper de premie! De kans dat je overlijdt op een jonge leeftijd (20-26 jaar) is veel lager dan op een oudere leeftijd. Jonge mensen betalen dus minder premie dan oude mensen. Wil je een goedkope overlijdensrisicoverzekering? Sluit dan op een jonge leeftijd een overlijdensrisicoverzekering af. Let op! Alle verzekeraars in Nederland stellen een maximumleeftijd bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. De mensen die 70 jaar en ouder zijn, kunnen geen overlijdensrisicoverzekering meer afsluiten. De kans dat ze binnenkort komen te overlijden is aanzienlijk groter
  • Sluit niet zomaar een overlijdensrisicoverzekering af bij je bank of geldverstrekker: ze bieden niet altijd de beste overlijdensrisicoverzekering aan. Heb je een deal gekregen van je bank en/of geldverstrekker? Dan is het verstandig om de deal te vergelijken met de deals in onze vergelijker. Belangrijk om te weten: de bank of geldverstrekker mag je niet verplichten om bij hun een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dat wordt koppelverkoop genoemd en is verboden in Nederland
  • We raden je aan om de algemene voorwaarden en kleine lettertjes door te nemen. Uit onze ervaring blijkt dat veel mensen dit niet doen en gaandeweg zichzelf tegenkomen. Het is dus belangrijk om de voorwaarden een keertje doorgelezen te hebben, zodat je weet waar je recht en vooral geen recht op hebt

Kosten overlijdensrisicoverzekering

Wat zijn de kosten van overlijdensrisicoverzekering? Daar hebben we helaas geen antwoord op. We kunnen, met behulp van overlijdensrisicoverzekering vergelijken, een indicatie geven van de kosten. Er spelen veel factoren mee die de kosten van een overlijdensrisicoverzekering bepalen. Je leeftijd en gezondheid zijn beide verantwoordelijk voor een groot deel van de kosten. Hoe jonger je bent, hoe lager de maandelijkse premie is. Bovendien is het zo dat gezonde mensen een lagere premie betalen dan ongezonde mensen. De verzekeraar wilt daarom ook weten of je rookt of sport. Roken heeft een negatief effect op je gezondheid, terwijl sporten een positieve effect heeft op je gezondheid. Rokers betalen dus een hogere premie dan sporters. De beste manier om de kosten in kaart te brengen is: overlijdensrisicoverzekering vergelijken. Wil je de beste overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Let dan op de volgende punten:

Hoogte van de uitkering

De hoogte van de uitkering is een van de factoren die de hoogte van de premie bepaalt. Een algemene vuistregel die je kunt aanhouden is: hoe hoger de uitkering, hoe meer je premie je moet betalen. Wil je precies weten hoeveel je moet betalen? Vul dan de hoogte van de gewenste uitkering in in onze vergelijker. Zo kun je direct zien hoeveel premie je moet betalen.

Looptijd van de overlijdensrisicoverzekering

De looptijd van de overlijdensrisicoverzekering is ook verantwoordelijk voor de hoogte van de kosten. Alle verzekeraars stellen een minimumlooptijd tijdens het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Hoe langer de looptijd, hoe minder premie. Hoe korter de looptijd, hoe hoger de premie. Het is daarnaast zo dat alle verzekeraars een maximumleeftijd hanteren tot wanneer de verzekering kan doorlopen. Meestal is dit vanaf het 70ste levensjaar. Wil je de goedkoopste overlijdensrisico afsluiten met een aantrekkelijke looptijd? Dan verwijzen we je door naar onze vergelijker.

Algemene gezondheid

Dan zijn we gekomen bij het laatste puntje: de algemene gezondheid. Hoe is het gesteld met je algemene gezondheid? Verzekeraars houden rekening met je gezondheid. Voordat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit, moet je een aantal vragen invullen over je gezondheid. Denk hierbij aan recente ziekenhuis bezoeken, of je sport en/of rookt. Let op: als je wel rookt, maar dit niet aangeeft bij de verzekeraar, kun je boete ontvangen. In het ergste geval wordt er minder uitkering betaald.

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?