Opstalverzekering

Een woning is voor veel mensen het meest kostbare wat ze bezitten. Je wilt natuurlijk verzekerd zijn, indien er iets gebeurd met je woning. Denk bijvoorbeeld aan stormschade. Met een opstalverzekering ben je voor de meeste schades gedekt. Bij GOEKER kun je een goedkope opstalverzekering afsluiten. We hebben alle opstalverzekeringen met elkaar vergeleken en in een duidelijk overzicht verwerkt. Opstalverzekering vergelijken kan bij GOEKER erg simpel en eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de beste opstalverzekering kiezen die bij je past! Hieronder vind je alle opstalverzekeringen in Nederland.

Waarom kiezen voor GOEKER?

✓ Opstalverzekering vergelijken doe je bij GOEKER
✓ Een uitgebreide keuze uit de beste opstalverzekeringen
✓ De aanvraag tot overstap wordt geregeld
✓ Transparante informatie

####VERGELIJKER#####

Opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekeringen vergelijken maakt het jou mogelijk om de beste opstalverzekering af te sluiten. De meeste mensen in Nederland kiezen voor een goedkope opstalverzekering, omdat het verschil tussen een goedkope opstalverzekering en dure opstalverzekering niet groot is. Met een goedkope opstalverzekering is jouw woning verzekerd tegen de meeste schades, terwijl je bespaart op je maandelijkse lasten. Een win-win situatie! Opstalverzekering vergelijken stelt jou in staat om de beste opstalverzekering te vinden die afgestemd is op jouw wensen en behoeften.

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering vormt samen met een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering een woonverzekering. Een opstalverzekering dekt specifiek alle schade aan je woning en onroerende goederen die onderdeel uitmaken van je woning. Voorbeelden hiervan zijn: zonnepanelen, schutting, schuur enzovoorts. Een opstalverzekering is dus van toepassing zodra er sprake is van schade. De kans is heel groot dat je woning het kostbaarste is wat je bezit. En je wilt natuurlijk 100% zeker zijn dat jouw woning verzekerd is in geval van schade. Want vaak zijn het schades die je niet van te voren kunt anticiperen. Als je alle kosten vanuit je eigen zak moet betalen, is dit bijna onmogelijk! Sluit daarom de beste opstalverzekering af.

Voor wie is een opstalverzekering geschikt?

Als het goed is weet je nu wat een opstalverzekering inhoudt. Maar voor wie is een opstalverzekering geschikt? Daar hebben we één antwoord op: een opstalverzekering is geschikt voor iedere huiseigenaar. Kortom, iedereen die een woning beschikt. We maken geen onderscheid tussen een goedkope of dure woning. In beide gevallen is een opstalverzekering geschikt, omdat het je dekt tegen de meest voorkomende schades. Het is wel zo dat mensen met een dure woning, een hogere maandelijkse premie betalen dan mensen met een goedkope woning. Met opstalverzekering vergelijken weet je precies hoeveel premie je moet betalen voor jou woning.

Is een opstalverzekering verplicht?

Een veelgestelde vraag die we krijgen is: is een opstalverzekering verplicht? Hier hebben we uiteraard een antwoord op! Een opstalverzekering is wettelijk niet verplicht. Maar een opstalverzekering wordt wel verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. In principe heeft iedereen die een hypotheek heeft een opstalverzekering. De hypotheekverstrekker ziet jouw woning namelijk als een onderpand. Ben je binnenkort van plan om een hypotheek te nemen? Wees je dan bewust van het feit dat je een opstalverzekering moet afsluiten. We raden een goedkope opstalverzekering aan: zo betaal je nooit teveel.

Als je een opstalverzekering afsluit, heb je de keuze uit twee soorten dekkingen, namelijk een extra uitgebreide dekking en all risk dekking. Hieronder hebben we ze apart toegelicht:

Extra Uitgebreide dekking

Een extra uitgebreide dekking is in principe een andere naam voor basisdekking. De meest voorkomende schades zijn hierin opgenomen. Het voordeel van een extra uitgebreide dekking is dat je voor de meest voorkomende schades gedekt bent, terwijl je relatief weinig premie betaalt. Met een extra uitgebreide dekking ben je onder andere gedekt voor:

  • Inbraakschade
  • Stormschade
  • Brandschade

All Risk dekking

Een all risk dekking is, zoals de naam al verklapt, een dekking waarbij je verzekerd bent voor alle schades aan je woning. Ben ik echt voor alles verzekerd? Ja, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Een all risk verzekering dekt bijvoorbeeld geen opzettelijke schade. Als je jouw woning expres in de brand steekt, wordt dat uiteraard niet vergoed. Het voordeel is dat je voor alles verzekerd bent. Het nadeel is dat je meer premie moet betalen.

Kosten opstalverzekering

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden. Met behulp van opstalverzekering vergelijken kom je achter het antwoord! Het is namelijk afhankelijk van een aantal cruciale factoren. De kosten van een opstalverzekering wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Herbouwwaarde van de woning: de herbouwwaarde van je woning bepaalt voor het grootste gedeelte hoeveel premie je moet betalen. Een ding is duidelijk: des te hoger de herbouwwaarde van jouw woning, des te hoger de premie. Let op. De herbouwwaarde moet nauwkeurig worden vastgesteld, ook wanneer er een verbouwing heeft plaatsgevonden, om onderverzekering te voorkomen
  • Regio waar je woont: de regio waar je woont zegt iets over de wijk/plaats waar je woont. Het geeft een indicatie hoe groot de kans is op schade. Woon je in wijk waar de kans groot is op schadelijk? Dan betaal je een hogere premie. Woon je in een rustige regio, waar de kans op schade klein in? Dan betaal je minder premie. In onze vergelijker kun je jouw regio opgeven en zien hoeveel premie je moet betalen
  • Hoogte eigen risico: hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie. Hoe lager het eigen risico, hoe hoger de premie. Houd hier rekening mee
De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?