Motorverzekering

Motorverzekering vergelijken

Een motor aangeschaft of ben je benieuwd of je premie omlaag kan? Waarschijnlijk wel. Regelmatig je motorverzekering vergelijken met het huidige aanbod, scheelt je al snel tientallen euro’s op jaarbasis. Bij GOEKER kun je de motorverzekering online afsluiten en wij regelen eventueel je overstap!

✓ Alle motorverzekeringen vergelijken
✓ De beste motorverzekering kiezen!
✓ De goedkoopste motorverzekeringen voor jou geselecteerd!
✓ Vergelijk motorverzekeringen makkelijk & snel!
✓ Motorverzekering afsluiten bij GOEKER; wij regelen je overstap!

Goedkope motorverzekering afsluiten

Een motor op zichzelf is al prijzig genoeg. Wil je gaan motorrijden? Dan ben je ook nog geld kwijt aan je motorrijbewijs en vervolgens nog aan papieren en verzekeringen, zoals de motorverzekering. Een motorverzekering is verplicht voor motorrijders in Nederland. Om het leuk te houden, snappen wij goed dat je een goedkope motorverzekering wilt afsluiten. Daarom hebben wij alvast alle motorverzekeringen voor je vergeleken, zodat jij makkelijk een keuze kunt maken voor een goede en goedkope motorverzekering. Hoe goedkoop een motorverzekering ook mag zijn, het blijft belangrijk dat je ook voor een goede verzekering kiest. Vergelijk motorverzekeringen daarom ook goed op hun dekking.

Je vindt de beste motorverzekering als je de prijs en kwaliteit tegen elkaar afweegt. Hieronder leggen we meer uit over de kwaliteit van motorverzekeringen en de berekening waarop de premie wordt gebaseerd.

Motorverzekeringen vergelijken; de verschillen

Er zijn aardig wat motorverzekeraars, dus we snappen goed dat het veel tijd en moeite kost om deze allemaal met elkaar te vergelijken. Daarom helpen wij je met een mooi overzicht van alle verzekeraars en de verzekeringen die zij aanbieden. In grote lijnen zijn er 3 grote verschillen tussen de dekkingen van de motorverzekeringen:

 • WA verzekering voor motor (verplicht!)
 • WA Plus motorverzekering
 • All risk motorverzekering
  • WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering voor motor

   Deze WA verzekering is wettelijk verplicht voor motorrijders in Nederland. Dit is de verzekering die het minst dekt. Namelijk alleen de schade die jij bij een ander persoon of voertuig veroorzaakt. De schade die je hierdoor mogelijk zelf oploopt, wordt niet door deze motorverzekering vergoed.

   WA Plus motorverzekering

   Een WA Plus / WA beperkt casco motorverzekering is een aanvullend pakket op de standaard WA verzekering. Ook hier geldt dat je verzekerd bent voor de schade die je aanbrengt aan een ander persoon of voertuig, maar tevens ben je ook verzekert voor diefstal en schade door brand, storm en hagel.

   All risk motorverzekering

   Een all risk verzekering (WA + volledig casco) is de meeste complete motorverzekering die er is. Hierbij ben naast de dekking van de WA Plus verzekering, ook verzekerd voor schade die door je eigen schuld veroorzaakt is. Veroorzaak je dus zelf schade door ‘enig ander toedoen van buiten komend onheil’ , dan wordt ook de schade aan jezelf en jouw motor gedekt. Houdt dit altijd voor mogelijk, want een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje.

   Tip: Als je motor wordt gestolen, ben je hier alleen tegen verzekerd als je de motor op slot hebt gezet met een vereist categorie 3 ART goedgekeurd slot.

   Het kiezen van de juiste dekking van de motorverzekering

   De overweging voor de beste motorverzekering en de beste dekking voor jouw motor, is altijd een lastige keuze. Wij kunnen je wel een advies geven, gebaseerd op bepaalde handvatten:

   • Heb je een nieuwe motor aangeschaft? Het zou zonde zijn als je hier schade aan oploopt en hier niet voor verzekerd bent. Aangezien de dagwaarde van een nieuwe motor nog heel hoog ligt, is het rendabel om een all risk motorverzekering af te sluiten. (Verzekeringen baseren vergoeding op de dagwaarde)
   • Heb je juist een oude motor? Dan is het vaak niet rendabel om voor een all risk motorverzekering te kiezen. De premie van een all risk verzekering is in dit geval waarschijnlijk dusdanig hoog, dat de dagwaarde van je motor hier niet meer tegenop kan.
   • Hoe weeg je het af? Je kunt je dagwaarde van je motor opvragen bij bijvoorbeeld de ANWB. Op basis hiervan kun je dan zelf bepalen welke dekking er het best op aansluit
   • Heb je al jaren een all risk verzekering, dan is je motor ondertussen minder waard geworden. Bereken de dagwaarde opnieuw en vergelijk vervolgens of en niet een goedkopere motorverzekering voor je is.

   Motorverzekering berekenen en kies de goedkoopste!

   Vergelijk motorverzekeringen om degene met de beste prijs-kwaliteitverhouding te kiezen, maar hoe doe je dit. Je kunt natuurlijk naar alle motorverzekeraars toegaan en de verzekeringen en voorwaarden met elkaar vergelijken. Dat kost alleen veel tijd, dus gelukkig hebben wij dit voor je gedaan! Zodat jij de motorverzekeringen vergelijken kunt op basis van duidelijke en overzichtelijke informatie, geordend in een tabel. Vaak krijgen wij de vraag: ’Wat kost een motorverzekering?. De kosten van de motorverzekering worden berekend op basis van verschillende factoren:

   • Kenmerken van de motor; merk, model, bouwjaar en gewicht
   • Schadevrije jaren
   • Kilometers per jaar
   • Meeverzekeren van kleding en helm
   • Kortingen o.b.v speciale beveiliging
   • De dekking

   De kenmerken van de motor spelen een belangrijke rol in de premie. Op basis hiervan kan de verzekeraar jouw motor inschalen in een bepaalde groep, voor hun eigen risicodekking. Bij zwaardere en snellere motors is het risico op grotere schade namelijk groter. Daarnaast kun je kiezen voor een bepaalde dekking en aanvullende verzekeringen, zoals rechtsbijstand, schadeverzekering voor opzittenden en het meeverzekeren van kleding en helm.
   Tevens kun je ook korting krijgen. Dit zul je zien tijdens het vergelijken van motorverzekeringen. Schadevrije jaren leveren namelijk een korting op, net als wanneer jij je motor hebt voorzien van bepaalde goedgekeurde beveiliging, zoals het slot. Voor motorverzekering vergelijken op een goede manier, vul je zoveel mogelijk informatie over je motor in. Je krijgt dan een goed inzicht van de maandelijkse kosten. Je motorverzekering online afsluiten kun je gemakkelijk doen via de motorverzekering vergelijker.

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?