Energie vergelijken

Hoe vind je een energieleverancier die bij je past? Door energieleveranciers te vergelijken natuurlijk. Een goede energieleverancier kiezen, blijft een lastige keuze voor mensen. Misschien wil je overstappen, maar je weet niet hoe dit precies werkt of je wilt misschien wel de goedkoopste energieleverancier voor jouw persoonlijke situatie. Het is daarom goed om verschillende leveranciers van energie te vergelijken met elkaar. In dit artikel leggen we je uit waarom en hoe je het beste een energieleverancier vergelijken kan. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gerust verder!

Energieleveranciers vergelijken?

Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen bij het kiezen van een (nieuwe) energieleverancier. Je gaat bijvoorbeeld verhuizen, je energiecontract loopt af of er is een wijziging in de algemene voorwaarden, waar je het niet eens mee bent. Wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken, zijn er belangrijke factoren om rekening mee te houden.

  • Je energieverbruik en kosten per jaar
  • Duur van het contract
  • Wel of geen duurzame energie
  • De algemene voorwaarden

Direct energieleveranciers vergelijken? Dat doe je met onderstaande vergelijker!

Hieronder bespreken we één voor één de vier belangrijke factoren voor het kiezen van een energieleverancier.

Wat is je energieverbruik per jaar?

Bij energieleveranciers vergelijken, is het belangrijk om jezelf af te vragen hoeveel energie je per jaar verbruikt, maar ook wat je betaalt per jaar. Als je je verbruik en kosten weet, kun je gemakkelijk vergelijken welke energieleverancier goedkoper is. Pak dus je laatste jaarrekening voor energie erbij. Verbruik je alleen stroom of alleen gas? Dan is het mogelijk om ook alleen hier een contract voor af te sluiten.

Duur van het contract

Als tweede is het goed om af te vragen hoelang je aan een contract vast wilt zitten. Er zijn twee soorten contracten. Een contract voor onbepaalde tijd of bepaalde tijd. Bij een contract voor bepaalde tijd kan je meestal kiezen voor 1, 2 of meerdere jaren. Wil je overstappen en zeg je het contract op voor de opzegdatum? Dan betaal je waarschijnlijk een opzegvergoeding. Dit staat in de algemene voorwaarden aangegeven. Wil je kunnen overstappen zonder extra kosten of wat dan ook? Dan is het goed om naar de overstap voorwaarden te kijken.

Bij een contract met onbepaalde tijd kun je kiezen uit leuke welkomstcadeaus!

Kies je voor duurzame energie?

Bij veel energieleveranciers kun je kiezen uit groene of grijze stroom. Zo is aardgas grijs en wind of zon groen. Wil je elektriciteit dat op een milieuvriendelijke wijze is opgewekt? Dan is groene stroom meer voor jou. Wil je juist wat goedkoper uit zijn dan adviseren wij om te kiezen voor grijze stroom. Groene stroom is over het algemeen duurder, omdat het duurzamer is. Bij de opwekking van grijze stroom ontstaat er CO2, wat schadelijk is voor het milieu.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Alle energieleveranciers hebben verschillende en bijzondere voorwaarden aan een energiecontract. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van een actievoorwaarde. In de algemene voorwaarden staat onder andere:

  • Krijg ik een boete als ik niet op tijd betaal?
  • Kun je zonder extra kosten overstappen?
  • Krijg ik een welkomstcadeau van de leverancier?
  • Hoe kan ik betalen en wat zijn de kosten?

Waarom energieleverancier vergelijken?

Een energieleverancier vergelijken is voor iedereen handig om zo te onderzoeken wat je wel en niet nodig hebt bij een energiecontract. Door het volgen van de bovenstaande 4 stappen vind je een energieleverancier die past bij jouw voorkeur en wensen!

Direct een energieleverancier kiezen

Wil jij meteen een energieleverancier kiezen? Maak dan gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker! Hiermee kun je gemakkelijk een energiecontract afsluiten gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeur. Links van de vergelijker moet je je gegevens invullen van je woning, zodat de energieprijzen bepaalt kunnen worden.

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?