Kattenverzekering

De beste zorg voor je geliefde kat. Wie wil dat nou niet? Het is mogelijk dat jouw kat plotseling iets overkomt. Een bezoekje aan de dierenarts kan erg prijzig zijn, het kan namelijk in de honderden euro’s oplopen! Met een kattenverzekering ben je in de meeste gevallen gedekt. Wil je een kattenverzekering afsluiten? Zoek dan niet verder. Bij GOEKER
kun je alle kattenverzekeringen met elkaar vergeleken.

✓ Eenvoudig & snel een goedkope kattenverzekering afsluiten
✓ De keuze uit alle kattenverzekeringen in Nederland
✓ Kattenverzekering vergelijken: vind de beste kattenverzekering die bij je past
✓ 100% onafhankelijk

Kattenverzekering vergelijken

Kattenverzekeringen vergelijken is handig om te doen. Je hebt namelijk de keuze uit veel kattenverzekeringen, die onderling erg kunnen verschillen. Iedere verzekeraar heeft zo zijn eigen basisdekking en aanvullende verzekeringen. Dit kan voor verwarring zorgen. Gelukkig zijn wij van GOEKER hier om je te helpen. We hebben een overzicht gemaakt van alle kattenverzekeringen in Nederland, met de bijbehorende kosten en voorwaarden. Zo kun je snel en eenvoudig de beste kattenverzekering afsluiten.

Iedere verzekeraar heeft een andere basisdekking. Wees hiervan bewust! In onze vergelijker vind je alle kattenverzekeringen. In de polisvoorwaarden van de verzekeraar vind je informatie over wat wel en niet valt onder de basisdekking. Als je een goedkope kattenverzekering wilt, kun je de prijsfilter gebruiken. Zo krijg je de beste kattenverzekering gelijk te zien!
########VERGELIJKER########

Wat is een kattenverzekering?

Als katteneigenaar weet je als geen ander dat het verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Je wilt natuurlijk dat je kat de beste zorg krijgt, maar weet je ook hoeveel een bezoekje aan de huisarts kost?

Veel mensen onderschatten de medische kosten van een kat. Ze schrikken zich rot als ze de rekening te zien krijgen. Kattenverzekeringen zijn bedoeld om jouw kat te dekken tegen de meeste kosten die je maakt bij een ongeval met je huisdier. De kosten van een kattenverzekering is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket die je kiest. Dit zijn de meest voorkomende redenen/oorzaken waarom katteneigenaren hun kat verzekeren:

 • Castratie
 • Consult dierenarts
 • Operatie
 • Echo, MRI en CTI scan
 • Vaccinatie
 • Tumor verwijderen
 • Gebitsproblemen
 • Amputatie
 • Oog verwijderen

Basisdekking

Iedere kattenverzekering heeft zijn eigen basisdekking. Dat kan erg verwarrend zijn. Gelukkig is het zo dat de meeste behandelingen, zoals operaties, onder de basisdekking vallen. Het is dus belangrijk om de basisdekking van de desbetreffende kattenverzekering grondig door te nemen. Kattenverzekeringen vergelijken is handig om de verschillende basisdekkingen in kaart te brengen.

Eigen risico

Je bent bij een kattenverzekering verplicht om eigen risico te betalen. Dit werkt volgens hetzelfde principe als een zorgverzekering voor mensen. Hoe hoger het eigen risico, hoe hoger de maandelijkse lasten. Hoe lager het eigen risico, hoe hoger de maandelijkse lasten.

De beste kattenverzekering afsluiten: waar moet je op letten?

Wil je de beste kattenverzekering afsluiten? Houd dan rekening met de onderstaande punten:

Maandelijkse premie

Wat is de maandelijkse premie? Het is namelijk niet altijd zo, dat de duurste kattenverzekering ook de beste verzekering is. Het is mogelijk dat een goedkopere kattenverzekering meer dekt dan een duurdere kattenverzekering. Kattenverzekeringen vergelijken helpt jou om een goedkope verzekering te vinden met een goede dekking.

Dekking

Wat wordt wel en wat wordt er vooral niet gedekt? Wil je voor de meeste kosten gedekt zijn? Dan is een basisdekking in de meeste gevallen genoeg. Maar wil je voor alles gedekt zijn? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Eigen risico

Een hoge of lage eigen risico? We raden je aan om voor de middenweg te kiezen. Zo zijn je maandelijkse lasten niet te hoog en hoef je niet veel bij te dragen. In onze vergelijker kun je alle kattenverzekeringen vergelijken op basis van het eigen risico.

Voor wie is een kattenverzekering geschikt?

Dat is een goede vraag. We raden iedereen aan, die een kat bezit, om een kattenverzekering af te sluiten. Je weet wat ze zeggen, een ongeluk zit in een klein hoekje. Twijfel je om een kattenverzekering af te sluiten, omdat je het bijvoorbeeld niet zo breed hebt? Kies dan voor een goedkope kattenverzekering. Dan weet je zeker dat je gedekt bent!

Een kattenverzekering is geschikt voor iedere katteneigenaar. Er zijn een aantal gevallen waarbij een kattenverzekering erg van toepassing is:

 • Kittens: De kans op kwaaltjes en ziektes is bij kittens het grootst. Kittens zijn namelijk erg kwetsbaar en moeten regelmatig langs de dierenarts. Dit kan flink in de kosten oplopen. Met een kattenverzekering ben je gedekt tegen de meeste kosten
 • Katten met overgewicht: Een kat met overgewicht heeft over het algemeen een hogere kans op kwaaltjes, zoals: hartproblemen, gewrichtsproblemen etc. Een kattenverzekering is verstandig voor katten met overgewicht
 • Katten met verhoogde kans op ziektes: Er zijn een aantal rassen die erom bekend staan dat ze snel ziek worden. Behoort jouw kat tot een van de volgende rassen: Pers, Devon Rex, Maine Coon, Siamees, Heilige Birmaan, Exotische korthaar, Scottish Fold, Brits korthaar, Burmees en/of Oosters korthaar? Dan is het aangeraden om een kattenverzekering af te sluiten!
De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?