Honden verzekering

Je trouwe hond de beste zorg bieden, wie wilt dat nou niet. Het kan voorkomen dat jouw hond, vaak onverwachts, iets overkomt. Dan wil je zeker zijn dat jouw hond de nodige zorg krijgt die hij verdiend. Een bezoekje aan de dierenarts kan in kosten flink oplopen. Veel mensen schrikken als ze de factuur ontvangen. Met een honden verzekering ben je voor de meeste kosten gedekt. Daar is een honden verzekering voor bedoeld, toch? Wil je een honden verzekering afsluiten? Kijk dan in onze vergelijker. Een honden verzekering afsluiten doe je bij GOEKER.

✓ Honden verzekering vergelijken: overzicht van alle Nederlandse verzekeraars
✓ De goedkoopste honden verzekering vind je bij ons
✓ Eenvoudig & snel
✓ Honden verzekering afsluiten? We regelen het van top tot teen

Honden verzekering vergelijken

Honden verzekering vergelijken bij GOEKER is simpel en eenvoudig. Een honden verzekering afsluiten: het is binnen een paar klikken geregeld. Waar moet je nou op letten? Er spelen veel factoren mee die de prijs van een honden verzekering bepalen. Ben je op zoek naar de beste honden verzekering? Of juist de goedkoopste honden verzekering? Veel mensen kiezen voor een goedkope honden verzekering, omdat de meeste honden verzekeringen niet bepaald goedkoop zijn. Honden verzekeringen vergelijken kan je helpen om geld te besparen. We hebben alle verschillende zorgverzekeraars, op basis van hun pakketten, met elkaar vergeleken. Het enige wat we van je vragen is om je gegevens achter te laten in onze vergelijker. Een honden verzekering afsluiten is binnen een paar minuten al gebeurd!

####VERGELIJKER#####

Wat is een honden verzekering?

Een honden verzekering kun je zien als een zorgverzekering voor honden. Een honden verzekering dekt namelijk medische kosten die gemaakt worden. De kans is aanwezig dat jouw hond ziek wordt en langs dierenarts moet. Met een honden verzekering worden alle medische kosten, zoals een operatie en/of medicijnen, gedekt. Net als bij een zorgverzekering voor mensen bestaat een honden verzekering uit een basisdekking, aanvullende verzekering en eigen risico.

Basisdekking

Niet iedere honden verzekering dekt hetzelfde: de basisdekking is dus verschillend. Er zijn wel een aantal kosten die door vrijwel elke verzekeraar worden gehandhaafd. Zo is het dat vaccinaties vrijwel altijd vergoed worden vanuit de basisdekking. De kosten voor de jaarlijkse inentingen zijn namelijk erg hoog. De meeste behandelingen vallen ook onder de basisdekking. Denk hierbij aan mogelijke operaties aan de tanden of poten.

Eigen risico

Bij een honden verzekering ben je verplicht eigen risico te betalen. De hoogte van dit eigen risico kun je zelf bepalen. Belangrijk om te weten is hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Dat geldt ook andersom hoe lager het eigen risico, hoe hoger de maandelijkse premie. We raden je aan om er tussen in te zitten, mocht er iets ernstig gebeuren.

Wat dekt een honden verzekering?

Wat dekt een honden verzekering? Dat is afhankelijk van de dekking die je hebt afgesloten. Een basisdekking dekt veel minder dan een aanvullende honden verzekering. Je betaalt immers een hogere premie. Het is wel zo dat er een aantal standaard kosten worden gedekt, namelijk bij de volgende:

 • Botbreuk
 • Castratie
 • Consult gesprek
 • Echo
 • Narcose
 • Operaties
 • Prikpil

Wat kost een honden verzekering

De premie van een honden verzekering is bij elke zorgverzekeraar verschillend. Er zijn veel variabelen die de hoogte van de premie bepalen. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van een hond. Hoe ouder de hond, hoe hoger de premie. Zo zijn er nog meer variabelen waarmee je rekening dient te houden zoals:

 • Geslacht: over het algemeen worden teven (procentueel gezien) sneller ziek dan reuen. Teven kunnen namelijk zwanger worden en krijgen hierdoor vaker te maken met klachten. Zorgverzekeraars nemen dit mee in de maandelijkse premie. Houd er dus rekening mee dat je een hogere premie betaalt voor teven dan voor reuen
 • Ras: een Teckel heeft een andere soort behandeling nodig dan een Engelse Bulldog. Daarnaast is het bekend dat bepaalde rassen vatbaarder zijn voor kwaaltjes en ziektes. Hier houden de zorgverzekeraars ook rekening mee. Het ras is dus bepalend voor de hoogte van de premie
 • Eigen risico: de meeste honden verzekeringen bestaan uit een eigen risico. Dit is net als bij een mensen zorgverzekering. Hoe hoger het eigen risico, hoe minder premie je moet betalen. Hoe lager het eigen risico, hoe meer premie je moet betalen

Waarom een honden verzekering afsluiten?

Wel of geen honden verzekering afsluiten? Een honden verzekering afsluiten is verstandig voor mensen die geen buffer hebben opgebouwd voor onverwachte kosten. Een aandoening of operatie kan in de honderden, vaak duizenden euro’s oplopen. Een honden verzekering is een reddende engel bij dit soort situaties. Het dient namelijk als een financieel vangnet. We snappen dat je niet te veel wilt betalen voor de verzekering van je hond. Daarom kun je met honden verzekeringen vergelijken kostbare euro’s besparen!

Voor wie is een honden verzekering?

Wel of geen honden verzekering? We raden iedereen aan om een honden verzekering af te sluiten. Het is altijd handig als je een financieel vangnet hebt. Een honden verzekering komt helemaal van pas bij:

 • Een puppy: De kans dat een puppy ziek wordt is zeer groot. Ze missen namelijk de antistoffen uit de moedermelk en zijn hierdoor sneller vatbaar voor ziektes. De dierenarts bezoeken gebeurt in deze periode vaak.
 • Honden met overgewicht: Het is bekend dat zware honden vaker last hebben van hart- en longproblemen, blaasproblemen, suikerziekte en bot- en gewrichtsproblemen. Daarnaast leven ze minder lang. Een levensverkorting van 2 jaar door overgewicht is helaas gebruikelijk.
 • Onverwachte kosten: De kans is aanwezig dat jouw hond medicijnen of een medische operatie moet ondergaan. De meeste mensen hebben geen buffer opgebouwd voor dit soort situaties. Een honden verzekering dekt de meeste van dit soort onverwachte kosten.
 • Agressieve honden: Het kan voorkomen dat je hond letselschade bij andere honden aanricht. Als eigenaar ben jij aansprakelijk voor alle kosten die jouw hond veroorzaakt. Voor agressieve honden is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?