Bromfietsverzekering vergelijken

Wat houdt een bromfietsverzekering in?

Een bromfietsverzekering sluit je af om eventuele schade die ontstaat door het gebruik van je bromfiets af te dekken. Je bent bij wet verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten voor je met jouw bromfiets de weg op gaat. De basis bromfiets of brommerverzekering die bij wet verplicht is moet in ieder geval de wettelijke aansprakelijkheid afdekken. Dit wil zeggen dat schade die de verzekerde maakt aan derden altijd gedekt is. Uiteraard is het ook mogelijk om jouw brommerverzekering uit te breiden voor bijvoorbeeld diefstal of beschadiging.

Bromfietsverzekeringen vergelijken

Zoals gezegd ben je wettelijk verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten die jouw wettelijke aansprakelijkheid afdekt. Maar het is natuurlijk een fijn gevoel als je weet dat ook andere schades en ongemakken afgedekt zijn. Het aanbod is groot en daarom kan je beter eerst bromfietsverzekeringen vergelijken voor je een keuze maakt. De gedekte schade is afhankelijk van de dekking van de door jou gekozen bromfietsverzekering. Het is dan ook belangrijk te weten welke dekking je gaat kiezen voor je verzekeringen voor je bromfiets kan vergelijken. Ben je hier al uit, of heb je nog geen idee wat de mogelijkheden zijn? Goeker helpt je om snel en eenvoudig bromfietsverzekeringen te vergelijken en een keuze te maken. De vergelijker hiervoor volgt snel!

Met welke dekking kan ik mijn brommer verzekeren?

Er zijn verschillende soorten dekking waarmee je een brommer kunt verzekeren. Afhankelijk van de waarde van je brommer, jouw budget en de risico’s die je wilt afdekken kun je een keuze maken. Naast prijs helpt Goeker je ook om voorwaarde van een bromfietsverzekering te vergelijken.

WA-bromfietsverzekering

De WA-bromfietsverzekering is eigenlijk de basisverzekering wanneer je een brommer of bromfiets koopt. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid, deze verzekering dekt de schade waar jij wettelijk voor aansprakelijk bent bij schade aan anderen tijdens het gebruik van je brommer of bromfiets. Schade aan jouw eigen bromfiets wordt dus niet gedekt! LET OP: deze verzekering is verplicht voor je met je brommer de weg opgaat.

WA + beperkt casco

WA + beperkt casco is zoals de naam suggereert een uitbreiding op de WA-bromfietsverzekering. In dit geval ben je naast de wettelijke aansprakelijkheid ook verzekerd tegen storm- of brandschade en diefstal. Voorwaarde van de diefstalverzekering is wel dat jouw brommer op slot staat met het eigen slot en met een gecertificeerd extra slot. Blijkt dit niet het geval, dan kun je geen aanspraak maken op vergoeding van de schade. Gecertificeerde sloten hebben een ART-keurmerk nodig om geldige dekking te garanderen. In de beperkt casco variant van verzekeringen kan nog weleens verschil zitten. Deze variant bromfietsverzekeringen vergelijken kan vaak raadzaam en voordelig zijn.

WA + all-risk

Wil jij je brommer verzekeren tegen alle mogelijke ongemakken? Kies dan een all-risk dekking. Deze bromfietsverzekering dekt niet alleen WA en diefstal, maar ook storm- en brandschade. Daarnaast ben je bij een all risk brommerverzekering ook verzekerd tegen schade door vandalisme en schade die je zelf veroorzaakt door een val of een eenzijdig aanrijding.

Aanvullende bromfietsverzekeringen

Naast de standaard dekkingsvormen is het vaak mogelijk om je verzekering uit te breiden.

Opzittenden verzekering

Een opzittendenverzekering is bedoeld om letselschade te dekken die ontstaat wanneer door een ongeval de bestuurder of passagier overlijdt of blijvend invalide raakt. Vaak wordt er in dat geval eenmalig een vast bedrag uitgekeerd.

Verhaalservice

Het verhalen van schade verkregen door iemand anders kan vaak lastig zijn. Wanneer u een verhaalservice als aanvullende verzekering neemt zal uw verzekeraar u helpen bij het verhalen van schade op de andere partij.

Welke voertuigen vallen onder een brommerverzekering?

Er zijn verschillende soorten brommers, bromfietsen en snorfietsen, maar welke komen er nu precies in aanmerking voor verzekering? In handige stelregel is dat een WA-verzekering verplicht is voor alle bromfietsen met een kenteken. De volgende categorieën komen in aanmerking voor een bromfietsverzekering:

  • Automaten of versnellers
  • Schakelbrommers
  • Snorfietsen
  • High speed e-bikes
  • Oldtimers

Voor sommige van deze varianten zijn bepaalde voorwaarden van toepassing of zijn aparte verzekeringen beschikbaar:

Oldtimer brommerverzekering

Een nieuwe brommer verzekeren is belangrijk, jouw trots moet natuurlijk goed verzekerd zijn. Maar ook de oldtimer waar je jaren aan gesleuteld hebt moet natuurlijk goed verzekerd zijn. Geen enkel probleem! Er zijn vaak wel voorwaarden verbonden aan een oldtimer brommerverzekering. De brommer moet een bepaalde leeftijd hebben en mag niet meer dan 7.500 km per jaar rijden. Daarnaast moet er een ander voertuig voorhanden zijn om geaccepteerd te worden voor een oldtimer brommer verzekering.

High speed e-bike verzekering

Soms komen voertuigen die je op het eerste gezicht niet als brommer zou zien ook in aanmerking voor een bromfietsverzekering. Elektrische fietsen waarbij de trapondersteuning niet stopt bij 25 km/u, zogenaamde high speed e-bikes, worden voor de wet gezien als bromfiets en moeten daarom gedekt worden met een bromfietsverzekering. Uiteraard kunt u ook uw normale elektrische fiets verzekeren via Goeker.nl.

Bromfietsverzekering afsluiten

Een bromfietsverzekering op Goeker.nl gaat heel eenvoudig. Vul je gegevens in, kies de gewenste dekking en sluit direct de verzekering af. Vergelijk eenvoudig en snel op prijs, dekking en voorwaarde, zo eenvoudig is het. Bromfietsverzekeringen vergelijken en afsluiten wordt een eitje met Goeker.nl.

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?