Categories Algemeen

Welke auto’s hebben een extra dekking nodig?

Iedereen met een auto weet dat het hebben van een goede autoverzekering belangrijk is. Het geeft je bescherming tegen onverwachte kosten en kan je helpen op moeilijke momenten. Maar wist je dat sommige auto’s een extra dekking nodig hebben? In dit artikel gaan we dieper in op welke auto’s dat zijn en waar je rekening mee moet houden bij het verzekeren van jouw auto.

Auto’s tussen de 15 en 25 jaar oud

De eerste groep auto’s die een extra dekking nodig hebben, zijn de zogenaamde ‘youngtimers’. Dit zijn auto’s tussen de 15 en 25 jaar oud, die vaak meer waard zijn dan je denkt. Een standaard auto verzekering dekt meestal alleen de dagwaarde van de auto, maar bij youngtimers kan de dagwaarde veel lager liggen dan de werkelijke waarde van de auto. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een verzekering met een ‘taxatieclausule’. Bij schade wordt dan de werkelijke waarde van de auto vergoed, in plaats van de dagwaarde.

Luxere auto’s

Een andere groep auto’s die extra dekking nodig hebben, zijn de luxere auto’s. Deze auto’s zijn vaak duurder in aanschaf en reparatie, waardoor de premie van een standaard verzekering hoger ligt. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om te kiezen voor een allrisk-verzekering met een hoger eigen risico. Hierdoor betaal je een lagere premie, maar ben je toch goed verzekerd bij schade.

Auto’s voor particuliere verhuur

Een derde groep auto’s die extra dekking nodig hebben, zijn de auto’s die voor particuliere verhuur worden aangeboden. Als je jouw auto aanbiedt op platformen als SnappCar of MyWheels, is het belangrijk om te weten dat een standaard autoverzekering vaak geen dekking biedt tijdens verhuur. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een verzekering die speciaal is bedoeld voor particuliere verhuur.

Hybride en elektrische auto’s

Tot slot zijn er nog de hybride en elektrische auto’s. Deze auto’s hebben vaak hogere reparatiekosten dan benzineauto’s. Het kan daarom verstandig zijn om voor een allrisk-verzekering te kiezen, zodat je verzekerd bent tegen schade aan je eigen auto. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de dekking voor de accu, die bij sommige verzekeringen niet inbegrepen is.

Wil je graag de kosten van jouw autoverzekering inschatten? Neem een kijkje op deze website.

Categories Algemeen

Wat is een goede datingsite?

Veel mensen vinden tegenwoordig online de liefde via een datingsite of dating app. Door de hoeveelheid aan datingsites kan het lastig zijn om te bepalen wat nou een goede datingsite voor jou is. In deze blogpost gaan we de belangrijkste factoren na om te bepalen wat een goede datingsite is voor jou en bespreken we een paar populaire datingsites van Nederland. Lees verder!

Een goede datingsite kiezen? Dat doe je zo!

Voordat je een datingsite kiest, is het belangrijk om na te gaan of deze voldoet aan jouw verwachtingen. Er zijn een heleboel aanbieders van datingsites. Daarom bespreken we hieronder 5 factoren om te komen tot een goede datingsite.

  1. Categorie kiezen
  2. Intenties
  3. Budget
  4. Extra opties
  5. Online recensies

Het belang van een goede categorie kiezen

Allereerst is het belangrijk om na te gaan waar je naar op zoek bent, dus wat heeft jouw voorkeur qua leeftijd en geslacht? Elke aanbieder van een datingsite richt zich namelijk op een bepaalde doelgroep. Zo heb je datingsites voor 50-plussers, homoseksuelen, hogeropgeleiden, gelovigen, vreemdgangers, erotische dating etc. Dit is de eerste belangrijke stap om na te gaan wat je zoekt.

Wat zijn je intenties?

Vervolgens ga je bedenken welke intenties je hebt bij het aanmaken van een profiel op een datingsite. Vragen die je hier bij jezelf moet stellen zijn: Ben ik op zoek naar een lange relatie? Ben ik alleen uit op seks? Ben ik op zoek naar vriendschap? Wanneer je dit voor jezelf hebt beantwoordt, kun je al heel wat datingsites wegstrepen die niet de intenties bevatten die jij zoekt.

Wat voor budget wil je besteden aan een datingsite?

Een derde belangrijke factor is het budget dat je wilt besteden aan een datingsite. Het is mogelijk om gratis op een datingsite actief te zijn. Alleen heb je hier wel beperkte mogelijkheden qua functies. Zo kun je bijvoorbeeld niet onbeperkt berichten sturen of de profielen van je bezoekers bekijken.
De prijzen voor een full premium account verschillen van 20 tot 50 euro voor een datingsite. Wanneer je bijvoorbeeld een abonnement van 1 of 2 jaar neemt, ben je goedkoper uit dan een maandabonnement. Goedkope datingsites zijn onder andere, Pepper, Lexa en Relatieplanet. Bij deze datingsites betaal je net aan 10 euro per maand. Voor een account bij Parship of Elite dating betaal je wat meer per maand, maar heb je ook weer meer functies.

Welke extra functies wil je hebben bij een goede datingsite?

Veel datingsites hebben nog aparte functies, zoals videochat, acties en kortingen, georganiseerde evenementen, profiel verificatie, een beschikbare app, etc. Als je voorkeur hebt voor één van deze functies kun je dit invullen in een datingsite vergelijker. Met een datingsite vergelijker kun je heel gemakkelijk filteren in de voorwaarden die je wilt.

Online recensies van andere datingsites gebruikers

Het laatste aspect wat kan helpen bij het vinden van een goede datingsite, is het lezen van de online recensies van klanten. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe de datingsite in elkaar zit. Hierbij kun je ook kijken naar wat voor cijfer er wordt gegeven aan een datingsite.

Vergelijken van goede datingsites

Wil jij nu al datingsites vergelijken? Dit kan met onderstaande datingsite vergelijkingstool!

Populaire en goede datingsites van Nederland

Nu we de belangrijkste factoren hebben besproken om een goede datingsite te vinden geven we je hieronder een paar goede en populaire datingsites van 2020. Bij deze datingsites zit je altijd goed! De cijfers achter de datingsites zijn de beoordelingen op basis van reviews en ervaringen van gebruikers.

  • Parship
  • Lexa
  • Relatieplanet
  • Secondlove
  • 50plusmatch

Parship (9,3)

Parship is ‘de nummer 1 in serieuze relaties’. Op deze datingsite is 76% ouder dan 30 jaar. Mensen op Parship zijn serieus op zoek naar een langdurige relatie. Op Parship vindt 1 op de 3 mensen een partner. Als laatste is er een goede balans tussen mannen en vrouwen. Voor het vinden van een relatie kun je dus prima terecht bij Parship.

Lexa (8,3)

Lexa is een erg populaire datingsite. Door middel van radio en tv reclames is iedereen wel op de hoogte van deze datingsite. Veel profielen vinden op deze site een relatie. Lexa organiseert leuke informele borrels voor singles om zo makkelijker in contact te komen met echte singles.

Relatieplanet (8,7)

Relatieplanet is dé datingsite voor iedereen. Naast dat het een grote en goede datingsite is, is het ook een van de meest betrouwbare, omdat het veilig omgaan met je gegevens en privacy voorop staat. Door de vele actieve leden en onbeperkte toegang tot alle profielen, is er voor iedereen een partner te vinden.

Secondlove

Secondlove is een goede datingsite voor affaires. Wanneer je relatie niet lekker gaat kun je op deze datingsite terecht. Dit kan simpelweg alleen flirten zijn, maar ook echt vreemdgaan. Op Secondlove worden alleen serieuze profielen opgenomen. Er is een professionele helpdesk voor vragen. Op deze site wil je waarschijnlijk zo anoniem mogelijk blijven en die mogelijkheden geeft de datingsite ook.

50plusmatch (7,0)

Als laatste bespreken we de datingsite 50plusmatch, speciaal gemaakt voor de single 50-plussers. Met deze datingsite is het mogelijk om te videobellen. Er is een online quiz om te spelen met andere leden. Ook is het inschrijven eenvoudig en gratis.

Weet jij al op welke datingsite je je gaat inschrijven? Laat het weten in de reacties!

Categories Algemeen

Raskat of huis-tuin-en-keukenkat laten verzekeren?

Niemand wilt natuurlijk dat zijn/haar kat iets overkomt. Als er dan toch iets gebeurd, wil je natuurlijk wel dat jouw kat de beste zorg krijgt, ook al kan dit ontzettend veel geld gaan kosten. Kattenverzekeringen zijn er om jouw kat te dekken tegen de meeste kosten. Er zijn echter wel kleine verschillen bij het verzekeren van een raskat of een huis-tuin-en-keukenkat. Wij bespreken waarin kattenverzekeringen kunnen verschillen en waar je op moet letten.

Verschil in premie

Iedere kattenverzekering heeft een eigen basisdekking. Let bij het afsluiten van een verzekering dan ook goed op wat wel en niet wordt gedekt. De premie die betaalt moet worden zal afhangen van je postcode, het geslacht van de kat, het ras en de leeftijd van je kat. Bij veel verzekeraars zul je per jaar dat je kat ouder wordt, meer premie moeten betalen. Ook het ras zal invloed hebben op de hoogte van de premie. Er zijn echter te veel factoren die invloed hebben op de premie, om een duidelijke prijs per ras voor te geven. Kattenverzekeringen zijn er al vanaf 7 euro per maand. Het is daarom goed op een vergelijker te gebruiken, bijvoorbeeld op onze kattenverzekering pagina.

Waarom een kattenverzekering?

Mensen schrikken zich vaak rot als ze de rekening van de medische kosten van een kat zien. Kattenverzekeringen zijn er om jou in te dekken tegen de meeste van deze kosten. De meest voorkomende redenen waarom een kat verzekerd wordt zijn:

  • Castratie
  • Consult dierenarts
  • Operatie
  • Echo, MRI en CTI scan
  • Vaccinatie
  • Tumor verwijderen
  • Gebitsproblemen
  • Amputatie
  • Oog verwijderen

Wanneer is een kattenverzekering aanbevolen?

Wij raden iedere katteneigenaar aan om een kattenverzekering af te sluiten. Er kan namelijk altijd iets onverwachts gebeuren, en dan wil je niet nog eens hoge rekeningen hiervoor opgestuurd krijgen. Voor mensen die het niet breed hebben, zijn goedkope kattenverzekeringen een oplossing. Ook hiermee ben je voor de meeste kosten gedekt. Voor deze gevallen is een kattenverzekering helemaal aangeraden:

  • Kittens zijn erg kwetsbaar en moeten regelmatig langs de dierenarts.
  • Een kat met overgewicht heeft over het algemeen een hogere kans op kwalen aan het hart en gewrichten.
  • Er zijn een aantal rassen die bekend staan om snel ziek te worden. Dit zijn de volgende rassen: Brits korthaar, Burmees korthaar, Devon Rox, Exotische korthaar, Heilige Birmaan, Maine Coon, Oosters korthaar, Pers, Scottish Fold en Siamees.
Categories Algemeen

Hoe kies ik de beste autoverzekering?

Met een veilig gevoel de weg op? Verzeker je auto dan bij een goede verzekeraar. Het is in Nederland verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Dit is de goedkoopste verzekering. Ben jij op zoek naar de beste autoverzekering voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we hoe je de beste autoverzekering kunt kiezen door verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Lees dus snel verder!

De beste autoverzekering afsluiten? Vergelijk nu!

Door de onderstaande stappen te doorlopen kun je voor jouw persoonlijke situatie de beste autoverzekering kiezen. Door middel van de onderstaande vergelijker te gebruiken, vergelijk je snel en simpel veel verschillende autoverzekeringen van autoverzekeraars. Om te vergelijken moet je wel eerst op de oranje knoppen klikken.

De beste autoverzekering kiezen? Dat doe je zo!

Er bestaat geen beste autoverzekering die voor iedereen geldt. Het verschilt echt per persoon en je persoonlijke situatie. Ook hangt het ervan af welke dekking je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe auto gekocht dan is het slim om een WA + volledige casco dekking te nemen. Grote schade aan een nieuwe auto, zoals een botsing met een andere auto of ernstige ruitschade, kun je in alle waarschijnlijkheid niet zelf betalen. Daarom is het dus handig om je voor bepaalde zaken te verzekeren, waarvan je de kosten zelf niet kunt dekken. Om een goede autoverzekering te kiezen die aan jouw eisen en wensen voldoet, zijn er verschillende factoren waar je naar moet kijken.

  • Welke basisdekking heb je nodig?
  • Welke aanvullende dekkingen heb ik nodig?
  • Overige zaken bij een autoverzekering
  • Bekijk recensies en klantreviews van je verzekeraar

Welke basisdekking heb je nodig?

Om de beste autoverzekering af te sluiten is het als eerste belangrijk om te onderzoeken wat de waarde en de leeftijd is van de auto. Hieronder hebben we op basis van het aantal jaren een geschikte dekking gekozen die erbij past.

  • Je auto heeft een hoge waarde en is minder dan 5 jaar oud. Hierbij is het verstandig om een WA Casco (All Risk) te kiezen.
  • Het kiezen van een WA Beperkte Casco is verstandig wanneer je auto minstens 1250 euro waard is en een leeftijd heeft tussen de 5 en 10 jaar.
  • Ben je in het bezit van een auto welke ouder is dan 10 jaar? Dan is je auto in de meeste gevallen niets meer waard en heeft het geen zin om een dure verzekering af te sluiten. Daarom adviseren wij hier om alleen een WA verzekering te kiezen.

Welke aanvullende dekkingen heb je nodig?

Wanneer je weet wat voor autoverzekering je wilt dan is het handig om te kijken of je je nog wilt verzekeren met bepaalde aanvullende dekkingen. Bij de basisdekking is alleen je auto verzekert voor schade. Bij aanvullende verzekeringen valt te denken aan:

  1. Inzittendenverzekering
  2. Rechtsbijstand
  3. Pechhulpdekking
  4. No-claimbeschermer

Je kunt ervoor kiezen om één van de bovenstaande verzekeringen mee te nemen in je basisdekking als je autoverzekering onvoldoende dekking biedt voor bepaalde schade. Voor meer informatie over de aanvullende verzekeringen kun je op de bestelknoppen klikken van de verzekeraars in de vergelijker.

Overige zaken bij een autoverzekering

Niet alleen de basisdekking en de aanvullende dekking zijn van belang voor het kiezen van de beste autoverzekering. Ook zaken zoals het eigen risico, de no-claim korting en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt zijn belangrijk. Deze zaken bespreken we hieronder!

  • Eigen risico: Bij een WA of WA Beperkte Casco is er vaak sprake van een eigen risico. Je kunt je eigen risico wel vaak zelf kiezen, alleen heeft dit wel invloed op de premie. Kies je een laag eigen risico, dan is een hoge premie het gevolg. Ben je een nette en veilige rijder? Dan is een hoog eigen risico geen gek idee.
  • No-claim korting: De no-claim korting is gekoppeld aan het aantal schadevrije jaren. Je krijgt namelijk een hogere premiekorting, wanneer je geen schade claimt. Heeft u veel schadevrije jaren, maar betaal je nu teveel? Dan is overstappen naar een goedkopere autoverzekering verstandig!
  • Aantal kilometers per jaar: Ook het aantal kilometers heeft invloed op de premie. Hoe meer je namelijk rijdt, hoe groter de kans op schade.

Bekijk recensies en klantreviews van je verzekeraar

Wanneer je de bovenste 3 stappen hebt gevolgd over de basisdekking, de aanvullende dekkingen en overige zaken bij een autoverzekering, kun je voor jezelf al een goede autoverzekering kiezen. Wil je toch nog wat extra informatie over de verzekeraar? Bekijk dan de klantreviews en/of klachten op de website over hoe zij het ervaren bij die verzekeraar die u wilt kiezen. De totaalscore van verzekeraars is te zien in onze autoverzekeringen vergelijker.

Vergelijk en vind jouw beste autoverzekering

Door alle bovenstaande stappen te doorlopen kun je voor jouw persoonlijke situatie de beste autoverzekering kiezen. Door middel van de autoverzekeringen vergelijker bovenaan deze pagina te gebruiken, vergelijk je snel en simpel veel verschillende autoverzekeringen van autoverzekeraars. Om te vergelijken moet je wel eerst op de oranje knoppen klikken.

Categories Algemeen

Kan ik iedere type fiets verzekeren?

Er wordt in Nederland erg veel gefietst vergeleken met andere landen. Er wordt in Nederland ongeveer 15 miljard kilometer afgelegd met de fiets. Uit onderzoek blijkt dat 3 op de 10 Nederlanders, 4 of meer dagen gebruik maakt per week van een niet-elektrische fiets. 1 op de 10 Nederlanders maakt 4 of meer dagen gebruik van een elektrische fiets per week. We fietsen dus veel kilometers per jaar. Het verzekeren van je fiets is daarom zeker geen slecht idee. In deze blogpost leggen we je uit of het mogelijk is om iedere type fiets te kunnen verzekeren. Lees verder!

Welke soorten fietsen kan ik verzekeren?

Het is mogelijk om elke fiets te verzekeren, maar of dit slim is hangt weer af van welk soort fiets je hebt. Welke soorten fietsen kun je nou eigenlijk allemaal verzekeren? En welke voorwaarden zitten hieraan vast? Er zijn fietsverzekeringen voor onder andere:

  • Stadsfietsen
  • E-bikes
  • Racefietsen, mountainbikes of ATB
  • Tweedehands fietsen
  • Kinderfietsen

De meesten fietsverzekeringen worden afgesloten bij een fietsenwinkel. Deze fiets eigenaars hebben een overeenkomst met een grote verzekeraar, zoals ANWB, Enra of Kingpolis. Het is ook mogelijk om je fietsverzekering online af te sluiten. Een fietsverzekering is super handig om verzekert te zijn tegen diefstal of dergelijke schade die je oploopt. Er worden nog altijd erg veel fietsen gestolen per jaar en met name in grote steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, etc. De kosten voor een fietsverzekering zullen daarom ook hoger uitvallen in deze regio’s.

Verzekeren van een standaard fiets

Het aantal geregistreerde fietsdiefstallen is in de afgelopen 10 jaar flink gedaald, maar wel nog steeds erg hoog. Zo waren er in 2019 66.690 diefstallen genoteerd. Ook kan je fiets zwaar beschadigd raken. Daarom is het een goed idee om je fiets te verzekeren wanneer je net een nieuwe fiets hebt gekocht. Onder een standaard fiets verstaan we een:

  • Een gewone stadsfiets
  • Een tandem
  • Een bakfiets

Het is mogelijk om deze fiets te verzekeren tegen diefstal en dergelijke schade die je oploopt.

Verzekeren van een e-bike

E-bikes, ook wel elektrisch fietsen, kunnen erg kostbaar zijn en daarom is het goed om deze te verzekeren. Stel je hebt geld klaar liggen om zo een nieuwe (elektrische) fiets kopen, dan is het verzekeren van je fiets het misschien niet waard. Mocht je zorgeloos op de weg willen rijden dan is een fietsverzekering geen slecht idee. Ook is het mogelijk om pechhulp mee te verzekeren bij Goeker, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Verzekeren van een racefiets, mountainbike of ATB

Het is mogelijk om je racefiets, mountainbike of all terrain bike (ATB) te verzekeren tegen diefstal en schade. Mocht je racefiets voorzien zijn van accessoires, dan kun je ervoor kiezen om deze mee te laten verzekeren. Hiermee komt de premie iets hoger uit. Gebruik de fietsverzekeringen vergelijker om de verschillende voorwaarden te checken.

Verzekeren van tweedehands fietsen

Voor het verzekeren van je tweedehands fiets kun je ook terecht bij Goeker. Mocht je echt een oude fiets hebben gekocht, is het niet verstandig om deze te verzekeren, aangezien de kosten dan niet meer opwegen tegen de waarde van de fiets. Lees bij het afsluiten van je verzekering altijd goed de polisvoorwaarden, zodat je weet wat je vergoedt krijgt bij schade en diefstal.

Verzekeren van kinderfietsen

Niet alle kinderen zijn even voorzichtig met hun fiets en zo kan er dus snel schade worden opgelopen of hij wordt gestolen, omdat de fietssleutel er nog inzit. Het zou daarom geen slecht idee zijn om een kinderfiets te verzekeren, wanneer het net een nieuwe fiets is.

Fietsverzekeringen afsluiten

Theoretisch gezien is het mogelijk om elke fiets te kunnen verzekeren. Alleen is de vraag wel of het nou slim is. Wij adviseren om je fiets te verzekeren, wanneer je bijvoorbeeld net een nieuwe e-bike, mountainbike of een gewone stadsfiets hebt aangeschaft. Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een fietsverzekering. Deze punten zijn in een ander artikel behandeld. Weet jij nu al welke fiets je wilt verzekeren? Gebruik dan de onafhankelijke vergelijker voor fietsverzekeringen om nu jouw mooie e-bike of mountainbike te verzekeren!

Kosten fietsverzekering

Je wilt natuurlijk zo min mogelijk kwijt zijn aan een fietsverzekering. De kosten van een fietsverzekering hangt af van het soort fiets, de waarde van de fiets, regio waar je woont en de gewenste dekking die je wilt. Gemiddeld kost een fietsverzekering tussen de 2,50 tot 5 euro per maand. Het is goed om de fietsverzekeringen vergelijker te gebruiken om de beste verzekering te kiezen voor jouw persoonlijke situatie.

Categories Algemeen

Waarom je hond verzekeren?

Als je een hond hebt dan wil je natuurlijk niet dat er iets met je hond gebeurt. Het kan namelijk wel is voorkomen dat jouw hond iets overkomt. Misschien wordt je hond ernstig ziek of hij wordt flink gebeten door een andere hond. Een hond kan dus wat risico’s met zich meebrengen, waardoor de kosten bij een dierenarts hoog kunnen oplopen. Het is daarom geen verkeerd idee om een hondenverzekering te overwegen. In dit artikel leggen we je uit waarom je een hond verzekeren kan, hoe dit werkt en voor wie dit geschikt is. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat is een verzekering voor je hond?

Een hondenverzekering is een soort van zorgverzekering voor je hond. Een basisverzekering voor je hond vergoedt je hond tegen medische kosten bij een ongeluk of ziekte. Je hond is hierbij vergoedt voor operaties, behandelingen, onderzoeken en medicijnen verzekerd. Ook kun je kiezen voor een ongevallenverzekering of een aanvullende verzekering op je basisverzekering voor je hond.

Waarom je hond laten verzekeren?

Er zijn verschillende redenen waarom je je hond kan laten verzekeren. Heb je al een oudere hond en verwacht je geen hoge kosten meer? Dan is een hondenverzekering misschien overbodig. Heb je net een nieuwe puppy gekocht of ben je van plan om een puppy te kopen? Dan is een hondenverzekering toch wel een degelijk idee. Ook is je hond verzekeren een goed idee, wanneer je geen potje met geld hebt opgebouwd of wilt opbouwen voor het geval dat er iets ernstigs met je hond gebeurt. Hieronder hebben we nog andere voordelen van het verzekeren van je hond op een rijtje gezet:

  • Wanneer je hond (ernstig) ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunnen de kosten hierbij hoog oplopen. Met een hondenverzekering ben je er zeker van dat je gedekt bent voor deze (hoge) kosten.
  • Met een hondenverzekering heb je de kosten in de hand en hoef je niet bang te zijn dat je opeens een hele hoge rekening binnenkrijgt.
  • Je bepaalt zelf de dekking en daarmee ook het maandelijkse bedrag dat je wilt betalen.

Hoe werkt een hond verzekeren?

Heb je besloten om je hond te laten verzekeren? Dan zijn er aantal factoren waar je op moet letten bij het afsluiten van een hondenverzekering en die ook invloed hebben op de premie die je maandelijks betaald. We snappen dat je niet teveel wilt betalen voor een hondenverzekering, aangezien hondenverzekeringen over het algemeen al erg duur zijn. Met onze hondenverzekeringen vergelijker kun je eenvoudig en snel verzekeringen vergelijken om de goedkoopste hondenverzekering voor jouw persoonlijke situatie te kiezen.

Voor wie is een hond verzekeren geschikt?

Wij raden aan om altijd een hondenverzekering te nemen, zodat je een vangnet hebt voor medisch kosten die je niet kunt dekken.

Heb je een puppy, een volwassen hond of oudere hond hebt? Dan wil je natuurlijk alle zorg kunnen geven aan je hond die nodig is.

Mocht je hond bijvoorbeeld (ernstig) ziek worden of iets anders mankeren dan heb je met een hondenverzekering nooit het probleem dat je hem niet kunt helpen. Let wel op dat de leeftijd uitmaakt bij het afsluiten van een hondenverzekering. Bij Hema kun je je hond laten verzekeren tot een leeftijd van 5 jaar, en bij Aegon bijvoorbeeld weer tot 8 jaar. Vaak proberen mensen een potje met geld op te bouwen voor hun huisdier. Ben je iemand die niet zo goed is in het sparen van geld? Dan is een hondenverzekering ook geschikt voor jou!

Welke honden verzekeren?

Je kan theoretisch gezien elke hond verzekeren tot een bepaalde leeftijd natuurlijk. Deze leeftijd is tot een maximum van 8 jaar. Bij sommige honden is het slim om altijd een hondenverzekering af te sluiten.Welke honden zijn zeker slim om te verzekeren?

  • Een puppy! Wanneer je een nieuwe hond gaat kopen, moet je je puppy laten verzekeren. Puppy´s missen antistoffen van de moedermelk en hebben dus zo een grotere kans op ziekte.
  • Honden met overgewicht. Honden met overgewicht hebben een grotere kans dat ze ziek worden.
  • Agressieve honden. Agressieve honden kunnen sneller letsel veroorzaken bij andere honden. Als eigenaar ben je aansprakelijk voor die schade.
goeker zelfboekhouden
Categories Algemeen

Boekhouding voor een pedicure salon

Ben jij de trotse eigenaar van een pedicurezaak? Dan is de kans groot dat je niet in dit beroep bent gestapt omdat je van administratie en boekhouden houdt. Toch is een efficiënte boekhouding heel erg belangrijk om je pedicurezaak succesvol te kunnen runnen.

Eigenlijk speelt de boekhouding een prominente rol in bijna elk bedrijf. Het bijhouden van inkomsten en weten waaraan u uw geld uitgeeft, zijn belangrijke gegevens die elke bedrijfseigenaar moet kennen.

Efficiënt en eenvoudig

Ben je eigenaar van een pedicurezaak, dan kan de boekhouding bijzonder lastig zijn omdat er elke maand grote hoeveelheden transacties plaatsvinden. En aangezien niet iedereen een wiskundige achtergrond heeft, kan het aanleren van de ins en outs van een goede boekhouding best wel een uitdaging zijn.
Daarom is het belangrijk om voor een eenvoudige boekhoud-software te kiezen, die praktisch en snel is in gebruik.

Tip: Boekhoudprogramma Schoonheidssalon? | tips, prijzen, reviews en functies

Er bestaat een uitgebreide keuze aan softwareprogramma’s en het is belangrijk om goed na te denken wat de noden zijn en de verplichtingen voor jouw salon. Elk programma heeft een specifieke manier van werken en het is even zoeken om nét dat programma te vinden dat volledig aan je wensen voldoet. Je moet er vooral op letten dat het programma over alle functies die jij voor je pedicurezaak nodig hebt beschikt.

Wat zijn de belangrijkste functies waaraan een boekhoudprogramma voor een pedicurezaak moet voldoen?

Het is belangrijk dat overzichten zoals de balans en de winst- en verliesrekening eenvoudig kunnen worden uitgedraaid. Bonnen, inkoopfacturen en financiële transacties moeten gemakkelijk kunnen worden ingevoerd. Het is handig om je facturen digitaal te kunnen opmaken en dat je Btw-aangifte direct gekoppeld is aan de belastingdienst. Verder is het ook wenselijk dat je boekhoudprogramma gekoppeld is aan je kassa software zodat je niet opnieuw telkens alle gegevens moet herinvoeren. Ook is het in bijna alle boekhoudprogramma’s mogelijk om je boekhouding rechtstreeks te koppelen naar je bank. Je kan dan je bankgegevens digitaal ophalen en automatisch doorvoeren in de boekhouding

Uitgelicht: Boekhoudprogramma Pedicure? | tips, prijzen, reviews en functies

Ook wanneer je helemaal niets van boekhouden begrijpt, krijg je door middel van een intuïtief softwareprogramma toch een complete boekhouding. Je hoeft zelf niet eens berekeningen te maken of te weten waar net iets in de boekhouding geboekt moet worden. Je moet enkel stap voor stap je financiële gegevens ingeven; de verwerking verloopt automatisch in het boekhoudsysteem.
Je kan natuurlijk je boekhouding in Excel bijhouden, maar het is toch wel handiger wanneer alles vakkundig is geautomatiseerd.

Categories Algemeen

5 tips voor het kiezen van een autoverzekering

Wil jij met een veilig gevoel de weg op? Dan is het afsluiten van een autoverzekering bij een goede verzekeraar een goed idee. Echter, is het afsluiten van een autoverzekering een hoge kostenpost voor de meeste Nederlanders. Om jou hierbij te helpen geven we verschillende tips bij het kiezen van een autoverzekering om zo een goede en goedkope autoverzekering te klaren. Lees daarom gerust verder!

Tip 1: Een passende dekking kiezen

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Dan zal je eerst een keuze moeten maken uit welke basisdekking je wilt. Er zijn drie soorten dekkingen, namelijk WA, WA+ (beperkte casco) en All risk (volledige casco). Hoe uitgebreider je dekking, hoe meer schade je vergoed krijgt. Een belangrijke factor bij het kiezen van een passende dekking is de leeftijd van de auto.

WA autoverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om minimaal een WA verzekering te nemen. Naast je basisdekking kun je ook nog aanvullende dekkingen nemen. Meer daarover bij tip 2. Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd wanneer je bijvoorbeeld schade maakt aan andermans auto. Dit is dan ook de goedkoopste verzekering. Een WA is verstandig wanneer je een tweedehands auto hebt gekocht of al een auto hebt die 8 jaar of ouder is.

WA + beperkte casco

Een WA + beperkte casco is een aanvulling op de WA autoverzekering. Bepaalde schade aan je auto worden gedekt. Het gaat om schade die niet door jou maar ook niet door een andere bestuurder is veroorzaakt, bijvoorbeeld brandschade, diefstal of storm. Het kiezen voor deze verzekering is verstandig wanneer je een auto hebt die ongeveer tussen de 4 en 8 jaar oud is.

WA + volledige casco (All risk)

Als laatste kun je je nog verzekeren met een all risk autoverzekering, ook wel volledige casco genoemd. Met deze verzekering is alle schade gedekt. Schade die door jou of door anderen wordt veroorzaakt is gedekt. Heb je net een nieuwe auto gekocht? Dan is dit de juiste autoverzekering om te kiezen. Dit is uiteraard de duurste autoverzekering.

Tip 2: Aanvullende verzekeringen

Naast de basisdekking kun je ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Bij de basisdekking is alleen je auto verzekert voor schade. Bij aanvullende verzekeringen valt te denken aan:

  1. Inzittendenverzekering
  2. Rechtsbijstand
  3. Pechhulpdekking
  4. No-claimbeschermer

Je kunt ervoor kiezen om één van de bovenstaande verzekeringen mee te nemen in je basisdekking als je autoverzekering onvoldoende dekking biedt voor bepaalde schade. Voor meer informatie over de aanvullende verzekeringen kun je op de bestelknoppen klikken van de verzekeraars in de vergelijker. Deze vergelijker staat onderaan dit artikel.

Tip 3: Verhoog je eigen risico

Het klinkt misschien gek, maar met het verhogen van je eigen risico, verlaag je 9 van de 10 keer de algehele kosten van je autoverzekering. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer je netjes en veilig rijdt en bijna geen grote schade hebt. Door het verhogen van je eigen risico betaal je een lagere premie. Bij kleine schade aan je auto adviseren we zelf de schade te betalen. Hierdoor verlies je ook geen no-claim korting.

Tip 4: Vergelijk elk jaar je autoverzekering

Elk jaar veranderen er wel dingen bij autoverzekeraars die invloed hebben op de bedragen die je betaalt voor een autoverzekering. Daarom is het goed om elk jaar een autoverzekering vergelijker erbij te pakken om zo de beste en goedkoopste verzekering voor jouw situatie te kiezen.

Tip 5: Betaal zelf voor de kleine schadereparaties

Als laatste tip is het slim om zelf te betalen voor kleine schade die hebt gekregen aan je auto. Wanneer je namelijk schade claimt bij je autoverzekeraar, kun je dalen op de bonus-malus ladder. Met de bonus-malus wordt bepaald hoeveel no-claim korting je krijgt op de premie van je autoverzekering die je betaalt. Zolang je geen schade claimt, bouw je schadevrije jaren op. Hierbij is het belangrijk of het het waard is om je schade niet te claimen, want als dit niet goedkoper is, is het handig om wel gewoon de schade te claimen.

Autoverzekeringen vergelijken?

Weet jij nu wat voor autoverzekering je wilt afsluiten? Hieronder vergelijk je eenvoudig verschillende autoverzekeringen op basis van prijs en kwaliteit. Kies de dekking die het beste bij jou past en vul je basisdekking aan met de aanvullende dekkingen die jij nodig hebt!

Categories Algemeen

Beste zorgverzekering 2021

De nominale premie van de zorgverzekering stijgt met 62 euro per Nederlander in 2021. Halverwege september zijn de officiële cijfers naar buiten gekomen toen de Miljoenennota werd gepresenteerd. Het gaat om een zorgpremie die het kabinet berekent aan de hand van de verwachte zorguitgaven. Uiteindelijk mogen zorgverzekeraars zelf de zorgpremie voor 2021 bepalen. In deze blogpost bespreken we de veranderingen van de zorgverzekering voor 2021 en helpen we jou bij het kiezen van de beste zorgverzekering 2021. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Veranderingen zorgverzekering 2021

  • Zorgverzekering wordt duurder
  • Meer kosten door corona
  • Collectief blijft bestaan

Zorgverzekering wordt duurder

Zoals al in de inleiding is besproken stijgt de zorgverzekering met 62 euro in 2021. Daarmee komen de kosten neer op 1.476 euro voor een basisverzekering. Het eigen risico blijft wel gelijk met 385 euro. De premiestijging wordt als richtlijn gebruikt voor zorgverzekeraars. In november maken de zorgverzekeraars hun premie definitief.

Meer kosten door corona

Het coronavirus heeft een grote impact op ons leven en daarmee hebben ziekenhuizen meer kosten moeten maken. Toch blijft de aankomende premieverhoging beperkt, omdat veel zorg is uitgesteld en veel zorg nog niet is gedeclareerd.

Collectief blijft bestaan

Dit jaar was de collectiviteitskorting verlaagt van 10% naar 5%. In 2021 zal deze collectiviteitskorting blijven bestaan. Met een collectieve verzekering kun je je verzekeren met meerdere personen om korting te krijgen, bijvoorbeeld voor werknemers van een bedrijf of voor leden van een sportclub. Mogelijk is wel dat het in 2022 wordt afgeschaft, omdat het volgens expert een sigaar uit eigen doos is.

De beste zorgverzekering voor jou

Er is geen beste zorgverzekering voor iedereen. Iedereen heeft andere eisen en/of wensen aan een zorgverzekering. Daarom helpen we u bij het kiezen van de beste zorgverzekering! Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een goede zorgverzekering:

  • Vrije zorgkeuze
  • Eigen risico
  • Aanvullende verzekeringen

Vrije zorgkeuze

Met vrije zorgkeuze wordt bedoeld dat je kan overstappen van zorgverzekering en je hebt vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen, artsen, apotheken of specialisten. Als je weet dat je het aankomende jaar het ziekenhuis veel gaat bezoeken is de vrije zorgkeuze een belangrijke factor bij het kiezen van en een zorgverzekering. Je hebt de zekerheid dat je bij iedere zorgverlener terecht kunt zonder extra kosten te maken.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je betaalt voordat je recht hebt op vergoeding van je zorgverzekering. Dit zal zoals eerder besproken 385 euro blijven. Je kan ervoor kiezen om vrijwillig je eigen risico te verhogen, omdat je bijvoorbeeld nooit naar een dokter of specialist gaat. Je kan je eigen risico verhogen tot een maximum van 885 euro. Het voordeel van het verhogen van je eigen risico is dat je minder zorgpremie hoeft te betalen per maand. Dit is wel een lastige keuze, want mocht er toch iets aan de hand zijn dan moet je het verhoogde bedrag zelf betalen aan de zorgverzekering.

Aanvullende verzekering

Bij aanvullende verzekeringen valt te denken aan de tandarts, oogarts, fysiotherapeut etc. Ga je vaak naar de fysio? Dan is aanvullend verzekeren een verstandige keuze. Wanneer je meer dan 100 euro per jaar aan de tandarts kwijt bent is het ook goed om je te verzekeren voor de tandarts. Eigenlijk geldt voor de meeste Nederlanders dat het afsluiten van een tandartsverzekering een goed idee is. Het is goed om te kijken welke zorgverzekering de beste aanvullende verzekeringen opties biedt voor jou.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben jij op zoek naar de beste zorgverzekering? Bij ons is het vergelijken van zorgverzekeringen een fluitje van een cent. We geven je alle informatie die jij nodig hebt om een goede zorgverzekering af te sluiten. Er zitten namelijk grote verschillen in het aanbod van verzekeraars en de kosten van een verzekering. Zorgverzekeringen vergelijken doe je bij GOEKER!

Categories Algemeen

Waarom je woning verzekeren?

De totale waarde van je woning of kantoor is vaak veel hoger dan mensen beseffen. Het is dan ook erg belangrijk om je woning te verzekeren. Een onderdeel hiervan is het afsluiten van een inboedelverzekering. In deze blog bespreken we waarom en in welke gevallen een woning verzekeren erg nuttig kan zijn. Lees dus snel verder!

Wat houdt een woonverzekering in?

Een woonverzekering bestaat eigenlijk uit drie verschillende verzekeringen: een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Een inboedelverzekering dekt tegen schade of diefstal van de spullen in huis. Wanneer je een opstalverzekering afsluit ben je verzekerd tegen schade door brand, storm of inbraak aan je woning zelf. Veroorzaak jij of veroorzaakt jouw kind of huisdier schade aan anderen? Dan kun je daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt deze schade, zowel letselschade als materiële schade. Een woonverzekering combineert deze drie verschillende verzekeringen. Vergelijk woningverzekeringen dus goed op onze website!

Wanneer je woning verzekeren?

Wij raden elke woningbezitter aan om zijn/haar woning te verzekeren. Hierdoor zul je gedekt zijn tegen de meeste schades in en aan jouw woning. Een woningverzekering afsluiten is vaak goedkoper dan de drie verschillende verzekeringen los. Dit komt door de korting die verzekeraars vaak geven. Je betaalt minder premie, omdat je eigenlijk drie verzekeringen in één keer afsluit. Of je nou een goedkope of duurdere woning hebt, je wilt nooit torenhoge rekeningen krijgen. Veel schadeoorzaken heb je niet in de hand en kunnen altijd gebeuren, denk aan inbraak. En ook een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Je woning verzekeren is dus altijd de moeite en het geld waard.

Wat dekt een woonverzekering?

Een woonverzekering dekt de meest voorkomende schades aan je woning. De dekking verschilt nog wel per verzekering. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen twee soorten dekkingen: allrisk dekking en extra uitgebreide dekking.

Allrisk dekking
Met een allrisk dekking ben je voor vrijwel elke soort schade gedekt. Vooral voor mensen met een duurdere woning is deze woonverzekering het meest geschikt.

Uitgebreide dekking
Voor een goedkopere woning is de extra uitgebreide dekking meer geschikt. Hiervoor betaal je een relatief lage premie, terwijl de meeste soorten schade toch gedekt zullen zijn. Een uitgebreide dekking bevat de volgende soorten schade:

  • Brandschade
  • Ontploffing
  • Bliksemschade
  • Inductieschade
  • Stormschade
  • Diefstal-, inbraakschade
  • Omvallen van een boom of kraan

Wat kost een woonverzekering?

Je woning verzekeren is dus zeker aangeraden, maar wat kost het nou eigenlijk? De hoogte van de premie is afhankelijk van de volgende factoren:

  • De waarde van je woning. Des te hoger de waarde van je woning en/of inboedel, des te hoger de premie zal zijn.
  • De gekozen dekking. Met een allrisk dekking ben je voor meer zaken verzekerd, maar zal de premie hoger uitvallen dan een uitgebreide dekking.
  • Eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager premie. Dit is net als bij je zorgverzekering.
De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?