Autoverzekering

Autoverzekering vergelijken

Met een veilig gevoel de weg op? Verzeker je auto dan bij een goede verzekeraar! Wij hebben alle autoverzekeringen vergeleken, zodat jij een goede keuze kunt maken. Vul je kenteken in en zie direct hoeveel geld jij kunt besparen!

✓ De goedkoopste autoverzekering voor jou geselecteerd!
Autoverzekeringen vergelijken doe je snel met de kentekencheck!
✓ Vergelijken op kwaliteit én prijs!
✓ Gratis overstapservice

Autoverzekering vergelijken Nederland. Zo doe je dat!

Het is in Nederland verplicht voor autobezitters om een autoverzekering af te sluiten. Koop je een auto? Dan is het zaak om een autoverzekering te regelen voordat je de weg op gaat! Autoverzekeringen vergelijken is erg handig, om een goede en goedkope autoverzekering voor jouw auto te fixen. Autoverzekeringen zorgen maandelijks voor een vrij hoge kostenpost, wat je wel de kans biedt om snel geld te besparen!

Een autoverzekering dekt voor een bepaald gedeelte de kosten die je maakt wanneer je schade aan je auto oploopt door een eenzijdig ongeval of door misschien wel een botsing. In dit laatste geval is er dus ook nog een ander in het spel. Wanneer je schade aan de auto van een ander veroorzaakt en jij hiervoor verantwoordelijk bent, zul je voor de kosten opdraaien. Vaak gaat schade aan een auto gepaard met hoge kosten, maar de autoverzekering dekt daar een bepaald deel van. Hoeveel er vergoed wordt, is afhankelijk van je verzekering. Er zijn in Nederland 3 soorten dekkingen voor de autoverzekering:

 • WA verzekering (verplicht in Nederland): Deze verzekering dekt de schade die u met uw auto aan anderen toebrengt (voertuigen en/of personen).
 • WA + Beperkt casco (WA Plus): Naast de WA dekking is de auto ook verzekerd voor brandschade, ruitschade, stormschade, hagelschade en diefstalschade.
 • WA + volledig casco (All risk): Dekking van WA Plus en daarnaast ook de schade aan de eigen auto. Ook wanneer je zelf schuldig bent aan de schade
 • Autoverzekering afsluiten vergelijken: Zo wordt de premie berekend

  Om tot een goede autoverzekering te komen, kun je autoverzekeringen vergelijken. Op basis van meerdere factoren wordt de premie berekend. Het is afhankelijk van de verzekeraar welk bedrag er gerekend wordt voor de dekkingen.

  • Schadevrije jaren
  • Jaarlijks aantal kilometers
  • Gegevens van de auto; kenteken, merk, model en bouwjaar
  • Gegevens van de bestuurder; woonplaats & geboortedatum
  • Kies de juiste dekking
  • Vergelijk & kies met onze vergelijker!

  Schadevrije jaren

  Zolang je geen schade maakt (of verhaalt op de verzekering), bouw je schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren geven je korting op je maandelijkse premie voor de autoverzekering. Ga je goedkope autoverzekeringen vergelijken? Als je het aantal schadevrije jaren invult, krijg je een beter inzicht in jouw maandelijkse premie

  Jaarlijks aantal kilometers

  De verzekeraar berekent jouw premie mede aan de hand van het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Het is immers zo dat hoe vaker je op de weg bent, hoe groter de kans op schade is. Als je de autoverzekeringen vergelijkt zie je dat de premie duurder wordt, naarmate je jaarlijks meer kilometers rijdt. Dat heeft te maken met de risicodekking van je verzekeraar.

  Gegevens van de auto

  Verzekeraars schalen merken en modellen van de auto in bepaalde groepen in. Op basis hiervan bepalen zij de premie voor jou goedkope autoverzekering. Gebaseerd op het merk, het model en het bouwjaar van jouw auto schalen ze namelijk het risico in op schade. Dit zie je terug in de premies wanneer je autoverzekeringen vergelijkt. In het verleden is namelijk onderzocht en gebleken dat bijvoorbeeld een snelle en zwaardere auto sneller grotere schade oploopt, waardoor de verzekeraars op basis van die informatie hun premie bepalen.

  Gegevens van de bestuurder

  Op basis van jouw woonplaats en leeftijd, schaalt de verzekeraar ook het risico in op schade. Woon je op het platteland? Dan is de kans groter dat je op rustige wegen rijdt en daardoor de kans op schade kleiner. Ga je autoverzekeringen vergelijken voor je auto en ben je beginnend bestuurder? Ook dat zie je terug in je premie.

  De juiste dekking

  Hierboven hebben we de 3 verzekeringspakketten toegelicht. Hoe meer risico’s je wilt verzekeren, hoe duurder je premie zal zijn. Om een juiste keuze te maken is het belangrijk om tijdens het autoverzekering vergelijken te denken aan de dagwaarde van je auto. Een oude auto all risk verzekeren is vaak niet rendabel, omdat je auto nog maar weinig waard is. Een nieuwe auto slechts WA verzekeren is ook een risico, omdat je dan niets vergoed krijgt als je bijvoorbeeld wel een keer een paaltje raakt.

  Vergelijk & kies met onze vergelijker!

  Door zoveel mogelijk informatie in de autoverzekeringen vergelijker in te vullen, zul je snel stuiten op de goedkoopste autoverzekering! Vergelijk altijd de top 5 nog even met elkaar en vervolgens kun je de goedkope autoverzekering afsluiten! Stap je over? Wij regelen je opzegging bij je huidige verzekeraar en zorgen dat jij daar geen tijd aan kwijt bent!

  Zakelijke autoverzekering vergelijken

  Ook zakelijke autoverzekering vergelijken doe je makkelijk en snel via onze vergelijker! Een zakelijke autoverzekering verschilt van een particuliere autoverzekering in het feit dat er voor zaken mee wordt gereden. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn voor rijschoolhouders of koeriersdiensten, maar ook voor ondernemers en zakenmensen die voor het werk veel op de weg zitten. De maandelijkse lasten van zakelijke autoverzekeringen liggen vaak iets hoger, maar uiteindelijk is dit ook weer afhankelijk van het aantal kilometers dan je jaarlijks rijdt, kenmerken van de auto & de bestuurder en het aantal schadevrije jaren. Ga je zakelijke autoverzekeringen vergelijken, dan zul je zien dat je ook hier de keuze hebt uit verschillende pakketten. Verzekeraars stellen deze zakelijke autoverzekeringen op, zodat ze een goed inzicht kunnen krijgen in hun kosten. Een zakelijke auto is namelijk over het algemeen meer op de weg dan een particuliere auto en wisselt vaker van bestuurder. De persoon die de zakelijke auto op z’n naam heeft, zal ook de autoverzekering moeten afsluiten voordat de auto de weg op mag.

  Goedkope autoverzekering vergelijken, extra tips!

  Autoverzekeringen brengen maandelijks een vrij hoge kostenpost met zich mee en dat terwijl een auto zelf al niet goedkoop is. Logisch dat je goedkope autoverzekeringen vergelijken wilt, om deze lasten nog enigszins te kunnen drukken. Echter is het wel heel belangrijk om een passende dekking te zoeken voor je auto. Stel je veroorzaakt een ongeluk met een auto van slechts een paar jaar oud, maar je bent alleen WA verzekerd? Dan wordt er niets vergoed en kun je de auto misschien wel afschrijven! Daarnaast is het ook zonde van je geld als je oververzekerd rondrijdt. Je bent dus alleen goedkoop uit met je autoverzekering als je de juiste dekking combineert met goedkope autoverzekeringen vergelijken. Onze experts kunnen je adviseren over een passende dekking.

  Autoverzekeringen vergelijken blijft belangrijk, ook al je je auto al een paar jaar hebt. Een autoverzekering is vrij prijzig, maar het voordeel is dan ook dat je veel kunt besparen door een goedkope autoverzekering als je hier scherp op bent! Je auto wordt ieder jaar minder waard, dus is het verstandig om af en toe eens te checken of je dekking nog wel bij je auto aansluit. Ben je all risk verzekerd, omdat 6 jaar geleden een nieuwe auto hebt aangeschaft? De waarde van je auto kan nu dusdanig gedaald zijn, dat een all risk verzekering je auto eigenlijk niet meer waard is. Opnieuw autoverzekeringen vergelijken aan de hand van onze adviezen, zorgt ervoor dat je al snel tientallen euro’s kunt besparen!

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?