Veel mensen vinden tegenwoordig online de liefde via een datingsite of dating app. Door de hoeveelheid aan datingsites kan het lastig zijn om te bepalen wat nou een goede datingsite voor jou is. In deze blogpost gaan we de belangrijkste factoren na om te bepalen wat een goede datingsite is voor jou en bespreken we een paar populaire datingsites van Nederland. Lees verder!

Een goede datingsite kiezen? Dat doe je zo!

Voordat je een datingsite kiest, is het belangrijk om na te gaan of deze voldoet aan jouw verwachtingen. Er zijn een heleboel aanbieders van datingsites. Daarom bespreken we hieronder 5 factoren om te komen tot een goede datingsite.

  1. Categorie kiezen
  2. Intenties
  3. Budget
  4. Extra opties
  5. Online recensies

Het belang van een goede categorie kiezen

Allereerst is het belangrijk om na te gaan waar je naar op zoek bent, dus wat heeft jouw voorkeur qua leeftijd en geslacht? Elke aanbieder van een datingsite richt zich namelijk op een bepaalde doelgroep. Zo heb je datingsites voor 50-plussers, homoseksuelen, hogeropgeleiden, gelovigen, vreemdgangers, erotische dating etc. Dit is de eerste belangrijke stap om na te gaan wat je zoekt.

Wat zijn je intenties?

Vervolgens ga je bedenken welke intenties je hebt bij het aanmaken van een profiel op een datingsite. Vragen die je hier bij jezelf moet stellen zijn: Ben ik op zoek naar een lange relatie? Ben ik alleen uit op seks? Ben ik op zoek naar vriendschap? Wanneer je dit voor jezelf hebt beantwoordt, kun je al heel wat datingsites wegstrepen die niet de intenties bevatten die jij zoekt.

Wat voor budget wil je besteden aan een datingsite?

Een derde belangrijke factor is het budget dat je wilt besteden aan een datingsite. Het is mogelijk om gratis op een datingsite actief te zijn. Alleen heb je hier wel beperkte mogelijkheden qua functies. Zo kun je bijvoorbeeld niet onbeperkt berichten sturen of de profielen van je bezoekers bekijken.
De prijzen voor een full premium account verschillen van 20 tot 50 euro voor een datingsite. Wanneer je bijvoorbeeld een abonnement van 1 of 2 jaar neemt, ben je goedkoper uit dan een maandabonnement. Goedkope datingsites zijn onder andere, Pepper, Lexa en Relatieplanet. Bij deze datingsites betaal je net aan 10 euro per maand. Voor een account bij Parship of Elite dating betaal je wat meer per maand, maar heb je ook weer meer functies.

Welke extra functies wil je hebben bij een goede datingsite?

Veel datingsites hebben nog aparte functies, zoals videochat, acties en kortingen, georganiseerde evenementen, profiel verificatie, een beschikbare app, etc. Als je voorkeur hebt voor één van deze functies kun je dit invullen in een datingsite vergelijker. Met een datingsite vergelijker kun je heel gemakkelijk filteren in de voorwaarden die je wilt.

Online recensies van andere datingsites gebruikers

Het laatste aspect wat kan helpen bij het vinden van een goede datingsite, is het lezen van de online recensies van klanten. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe de datingsite in elkaar zit. Hierbij kun je ook kijken naar wat voor cijfer er wordt gegeven aan een datingsite.

Vergelijken van goede datingsites

Wil jij nu al datingsites vergelijken? Dit kan met onderstaande datingsite vergelijkingstool!

Populaire en goede datingsites van Nederland

Nu we de belangrijkste factoren hebben besproken om een goede datingsite te vinden geven we je hieronder een paar goede en populaire datingsites van 2020. Bij deze datingsites zit je altijd goed! De cijfers achter de datingsites zijn de beoordelingen op basis van reviews en ervaringen van gebruikers.

  • Parship
  • Lexa
  • Relatieplanet
  • Secondlove
  • 50plusmatch

Parship (9,3)

Parship is ‘de nummer 1 in serieuze relaties’. Op deze datingsite is 76% ouder dan 30 jaar. Mensen op Parship zijn serieus op zoek naar een langdurige relatie. Op Parship vindt 1 op de 3 mensen een partner. Als laatste is er een goede balans tussen mannen en vrouwen. Voor het vinden van een relatie kun je dus prima terecht bij Parship.

Lexa (8,3)

Lexa is een erg populaire datingsite. Door middel van radio en tv reclames is iedereen wel op de hoogte van deze datingsite. Veel profielen vinden op deze site een relatie. Lexa organiseert leuke informele borrels voor singles om zo makkelijker in contact te komen met echte singles.

Relatieplanet (8,7)

Relatieplanet is dé datingsite voor iedereen. Naast dat het een grote en goede datingsite is, is het ook een van de meest betrouwbare, omdat het veilig omgaan met je gegevens en privacy voorop staat. Door de vele actieve leden en onbeperkte toegang tot alle profielen, is er voor iedereen een partner te vinden.

Secondlove

Secondlove is een goede datingsite voor affaires. Wanneer je relatie niet lekker gaat kun je op deze datingsite terecht. Dit kan simpelweg alleen flirten zijn, maar ook echt vreemdgaan. Op Secondlove worden alleen serieuze profielen opgenomen. Er is een professionele helpdesk voor vragen. Op deze site wil je waarschijnlijk zo anoniem mogelijk blijven en die mogelijkheden geeft de datingsite ook.

50plusmatch (7,0)

Als laatste bespreken we de datingsite 50plusmatch, speciaal gemaakt voor de single 50-plussers. Met deze datingsite is het mogelijk om te videobellen. Er is een online quiz om te spelen met andere leden. Ook is het inschrijven eenvoudig en gratis.

Weet jij al op welke datingsite je je gaat inschrijven? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?