De totale waarde van je woning of kantoor is vaak veel hoger dan mensen beseffen. Het is dan ook erg belangrijk om je woning te verzekeren. Een onderdeel hiervan is het afsluiten van een inboedelverzekering. In deze blog bespreken we waarom en in welke gevallen een woning verzekeren erg nuttig kan zijn. Lees dus snel verder!

Wat houdt een woonverzekering in?

Een woonverzekering bestaat eigenlijk uit drie verschillende verzekeringen: een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Een inboedelverzekering dekt tegen schade of diefstal van de spullen in huis. Wanneer je een opstalverzekering afsluit ben je verzekerd tegen schade door brand, storm of inbraak aan je woning zelf. Veroorzaak jij of veroorzaakt jouw kind of huisdier schade aan anderen? Dan kun je daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt deze schade, zowel letselschade als materiële schade. Een woonverzekering combineert deze drie verschillende verzekeringen. Vergelijk woningverzekeringen dus goed op onze website!

Wanneer je woning verzekeren?

Wij raden elke woningbezitter aan om zijn/haar woning te verzekeren. Hierdoor zul je gedekt zijn tegen de meeste schades in en aan jouw woning. Een woningverzekering afsluiten is vaak goedkoper dan de drie verschillende verzekeringen los. Dit komt door de korting die verzekeraars vaak geven. Je betaalt minder premie, omdat je eigenlijk drie verzekeringen in één keer afsluit. Of je nou een goedkope of duurdere woning hebt, je wilt nooit torenhoge rekeningen krijgen. Veel schadeoorzaken heb je niet in de hand en kunnen altijd gebeuren, denk aan inbraak. En ook een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Je woning verzekeren is dus altijd de moeite en het geld waard.

Wat dekt een woonverzekering?

Een woonverzekering dekt de meest voorkomende schades aan je woning. De dekking verschilt nog wel per verzekering. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen twee soorten dekkingen: allrisk dekking en extra uitgebreide dekking.

Allrisk dekking
Met een allrisk dekking ben je voor vrijwel elke soort schade gedekt. Vooral voor mensen met een duurdere woning is deze woonverzekering het meest geschikt.

Uitgebreide dekking
Voor een goedkopere woning is de extra uitgebreide dekking meer geschikt. Hiervoor betaal je een relatief lage premie, terwijl de meeste soorten schade toch gedekt zullen zijn. Een uitgebreide dekking bevat de volgende soorten schade:

  • Brandschade
  • Ontploffing
  • Bliksemschade
  • Inductieschade
  • Stormschade
  • Diefstal-, inbraakschade
  • Omvallen van een boom of kraan

Wat kost een woonverzekering?

Je woning verzekeren is dus zeker aangeraden, maar wat kost het nou eigenlijk? De hoogte van de premie is afhankelijk van de volgende factoren:

  • De waarde van je woning. Des te hoger de waarde van je woning en/of inboedel, des te hoger de premie zal zijn.
  • De gekozen dekking. Met een allrisk dekking ben je voor meer zaken verzekerd, maar zal de premie hoger uitvallen dan een uitgebreide dekking.
  • Eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager premie. Dit is net als bij je zorgverzekering.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?