Als je een hond hebt dan wil je natuurlijk niet dat er iets met je hond gebeurt. Het kan namelijk wel is voorkomen dat jouw hond iets overkomt. Misschien wordt je hond ernstig ziek of hij wordt flink gebeten door een andere hond. Een hond kan dus wat risico’s met zich meebrengen, waardoor de kosten bij een dierenarts hoog kunnen oplopen. Het is daarom geen verkeerd idee om een hondenverzekering te overwegen. In dit artikel leggen we je uit waarom je een hond verzekeren kan, hoe dit werkt en voor wie dit geschikt is. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat is een verzekering voor je hond?

Een hondenverzekering is een soort van zorgverzekering voor je hond. Een basisverzekering voor je hond vergoedt je hond tegen medische kosten bij een ongeluk of ziekte. Je hond is hierbij vergoedt voor operaties, behandelingen, onderzoeken en medicijnen verzekerd. Ook kun je kiezen voor een ongevallenverzekering of een aanvullende verzekering op je basisverzekering voor je hond.

Waarom je hond laten verzekeren?

Er zijn verschillende redenen waarom je je hond kan laten verzekeren. Heb je al een oudere hond en verwacht je geen hoge kosten meer? Dan is een hondenverzekering misschien overbodig. Heb je net een nieuwe puppy gekocht of ben je van plan om een puppy te kopen? Dan is een hondenverzekering toch wel een degelijk idee. Ook is je hond verzekeren een goed idee, wanneer je geen potje met geld hebt opgebouwd of wilt opbouwen voor het geval dat er iets ernstigs met je hond gebeurt. Hieronder hebben we nog andere voordelen van het verzekeren van je hond op een rijtje gezet:

  • Wanneer je hond (ernstig) ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunnen de kosten hierbij hoog oplopen. Met een hondenverzekering ben je er zeker van dat je gedekt bent voor deze (hoge) kosten.
  • Met een hondenverzekering heb je de kosten in de hand en hoef je niet bang te zijn dat je opeens een hele hoge rekening binnenkrijgt.
  • Je bepaalt zelf de dekking en daarmee ook het maandelijkse bedrag dat je wilt betalen.

Hoe werkt een hond verzekeren?

Heb je besloten om je hond te laten verzekeren? Dan zijn er aantal factoren waar je op moet letten bij het afsluiten van een hondenverzekering en die ook invloed hebben op de premie die je maandelijks betaald. We snappen dat je niet teveel wilt betalen voor een hondenverzekering, aangezien hondenverzekeringen over het algemeen al erg duur zijn. Met onze hondenverzekeringen vergelijker kun je eenvoudig en snel verzekeringen vergelijken om de goedkoopste hondenverzekering voor jouw persoonlijke situatie te kiezen.

Voor wie is een hond verzekeren geschikt?

Wij raden aan om altijd een hondenverzekering te nemen, zodat je een vangnet hebt voor medisch kosten die je niet kunt dekken.

Heb je een puppy, een volwassen hond of oudere hond hebt? Dan wil je natuurlijk alle zorg kunnen geven aan je hond die nodig is.

Mocht je hond bijvoorbeeld (ernstig) ziek worden of iets anders mankeren dan heb je met een hondenverzekering nooit het probleem dat je hem niet kunt helpen. Let wel op dat de leeftijd uitmaakt bij het afsluiten van een hondenverzekering. Bij Hema kun je je hond laten verzekeren tot een leeftijd van 5 jaar, en bij Aegon bijvoorbeeld weer tot 8 jaar. Vaak proberen mensen een potje met geld op te bouwen voor hun huisdier. Ben je iemand die niet zo goed is in het sparen van geld? Dan is een hondenverzekering ook geschikt voor jou!

Welke honden verzekeren?

Je kan theoretisch gezien elke hond verzekeren tot een bepaalde leeftijd natuurlijk. Deze leeftijd is tot een maximum van 8 jaar. Bij sommige honden is het slim om altijd een hondenverzekering af te sluiten.Welke honden zijn zeker slim om te verzekeren?

  • Een puppy! Wanneer je een nieuwe hond gaat kopen, moet je je puppy laten verzekeren. Puppy´s missen antistoffen van de moedermelk en hebben dus zo een grotere kans op ziekte.
  • Honden met overgewicht. Honden met overgewicht hebben een grotere kans dat ze ziek worden.
  • Agressieve honden. Agressieve honden kunnen sneller letsel veroorzaken bij andere honden. Als eigenaar ben je aansprakelijk voor die schade.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?