Er wordt in Nederland erg veel gefietst vergeleken met andere landen. Er wordt in Nederland ongeveer 15 miljard kilometer afgelegd met de fiets. Uit onderzoek blijkt dat 3 op de 10 Nederlanders, 4 of meer dagen gebruik maakt per week van een niet-elektrische fiets. 1 op de 10 Nederlanders maakt 4 of meer dagen gebruik van een elektrische fiets per week. We fietsen dus veel kilometers per jaar. Het verzekeren van je fiets is daarom zeker geen slecht idee. In deze blogpost leggen we je uit of het mogelijk is om iedere type fiets te kunnen verzekeren. Lees verder!

Welke soorten fietsen kan ik verzekeren?

Het is mogelijk om elke fiets te verzekeren, maar of dit slim is hangt weer af van welk soort fiets je hebt. Welke soorten fietsen kun je nou eigenlijk allemaal verzekeren? En welke voorwaarden zitten hieraan vast? Er zijn fietsverzekeringen voor onder andere:

  • Stadsfietsen
  • E-bikes
  • Racefietsen, mountainbikes of ATB
  • Tweedehands fietsen
  • Kinderfietsen

De meesten fietsverzekeringen worden afgesloten bij een fietsenwinkel. Deze fiets eigenaars hebben een overeenkomst met een grote verzekeraar, zoals ANWB, Enra of Kingpolis. Het is ook mogelijk om je fietsverzekering online af te sluiten. Een fietsverzekering is super handig om verzekert te zijn tegen diefstal of dergelijke schade die je oploopt. Er worden nog altijd erg veel fietsen gestolen per jaar en met name in grote steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, etc. De kosten voor een fietsverzekering zullen daarom ook hoger uitvallen in deze regio’s.

Verzekeren van een standaard fiets

Het aantal geregistreerde fietsdiefstallen is in de afgelopen 10 jaar flink gedaald, maar wel nog steeds erg hoog. Zo waren er in 2019 66.690 diefstallen genoteerd. Ook kan je fiets zwaar beschadigd raken. Daarom is het een goed idee om je fiets te verzekeren wanneer je net een nieuwe fiets hebt gekocht. Onder een standaard fiets verstaan we een:

  • Een gewone stadsfiets
  • Een tandem
  • Een bakfiets

Het is mogelijk om deze fiets te verzekeren tegen diefstal en dergelijke schade die je oploopt.

Verzekeren van een e-bike

E-bikes, ook wel elektrisch fietsen, kunnen erg kostbaar zijn en daarom is het goed om deze te verzekeren. Stel je hebt geld klaar liggen om zo een nieuwe (elektrische) fiets kopen, dan is het verzekeren van je fiets het misschien niet waard. Mocht je zorgeloos op de weg willen rijden dan is een fietsverzekering geen slecht idee. Ook is het mogelijk om pechhulp mee te verzekeren bij Goeker, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Verzekeren van een racefiets, mountainbike of ATB

Het is mogelijk om je racefiets, mountainbike of all terrain bike (ATB) te verzekeren tegen diefstal en schade. Mocht je racefiets voorzien zijn van accessoires, dan kun je ervoor kiezen om deze mee te laten verzekeren. Hiermee komt de premie iets hoger uit. Gebruik de fietsverzekeringen vergelijker om de verschillende voorwaarden te checken.

Verzekeren van tweedehands fietsen

Voor het verzekeren van je tweedehands fiets kun je ook terecht bij Goeker. Mocht je echt een oude fiets hebben gekocht, is het niet verstandig om deze te verzekeren, aangezien de kosten dan niet meer opwegen tegen de waarde van de fiets. Lees bij het afsluiten van je verzekering altijd goed de polisvoorwaarden, zodat je weet wat je vergoedt krijgt bij schade en diefstal.

Verzekeren van kinderfietsen

Niet alle kinderen zijn even voorzichtig met hun fiets en zo kan er dus snel schade worden opgelopen of hij wordt gestolen, omdat de fietssleutel er nog inzit. Het zou daarom geen slecht idee zijn om een kinderfiets te verzekeren, wanneer het net een nieuwe fiets is.

Fietsverzekeringen afsluiten

Theoretisch gezien is het mogelijk om elke fiets te kunnen verzekeren. Alleen is de vraag wel of het nou slim is. Wij adviseren om je fiets te verzekeren, wanneer je bijvoorbeeld net een nieuwe e-bike, mountainbike of een gewone stadsfiets hebt aangeschaft. Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een fietsverzekering. Deze punten zijn in een ander artikel behandeld. Weet jij nu al welke fiets je wilt verzekeren? Gebruik dan de onafhankelijke vergelijker voor fietsverzekeringen om nu jouw mooie e-bike of mountainbike te verzekeren!

Kosten fietsverzekering

Je wilt natuurlijk zo min mogelijk kwijt zijn aan een fietsverzekering. De kosten van een fietsverzekering hangt af van het soort fiets, de waarde van de fiets, regio waar je woont en de gewenste dekking die je wilt. Gemiddeld kost een fietsverzekering tussen de 2,50 tot 5 euro per maand. Het is goed om de fietsverzekeringen vergelijker te gebruiken om de beste verzekering te kiezen voor jouw persoonlijke situatie.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?