De nominale premie van de zorgverzekering stijgt met 62 euro per Nederlander in 2021. Halverwege september zijn de officiële cijfers naar buiten gekomen toen de Miljoenennota werd gepresenteerd. Het gaat om een zorgpremie die het kabinet berekent aan de hand van de verwachte zorguitgaven. Uiteindelijk mogen zorgverzekeraars zelf de zorgpremie voor 2021 bepalen. In deze blogpost bespreken we de veranderingen van de zorgverzekering voor 2021 en helpen we jou bij het kiezen van de beste zorgverzekering 2021. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Veranderingen zorgverzekering 2021

  • Zorgverzekering wordt duurder
  • Meer kosten door corona
  • Collectief blijft bestaan

Zorgverzekering wordt duurder

Zoals al in de inleiding is besproken stijgt de zorgverzekering met 62 euro in 2021. Daarmee komen de kosten neer op 1.476 euro voor een basisverzekering. Het eigen risico blijft wel gelijk met 385 euro. De premiestijging wordt als richtlijn gebruikt voor zorgverzekeraars. In november maken de zorgverzekeraars hun premie definitief.

Meer kosten door corona

Het coronavirus heeft een grote impact op ons leven en daarmee hebben ziekenhuizen meer kosten moeten maken. Toch blijft de aankomende premieverhoging beperkt, omdat veel zorg is uitgesteld en veel zorg nog niet is gedeclareerd.

Collectief blijft bestaan

Dit jaar was de collectiviteitskorting verlaagt van 10% naar 5%. In 2021 zal deze collectiviteitskorting blijven bestaan. Met een collectieve verzekering kun je je verzekeren met meerdere personen om korting te krijgen, bijvoorbeeld voor werknemers van een bedrijf of voor leden van een sportclub. Mogelijk is wel dat het in 2022 wordt afgeschaft, omdat het volgens expert een sigaar uit eigen doos is.

De beste zorgverzekering voor jou

Er is geen beste zorgverzekering voor iedereen. Iedereen heeft andere eisen en/of wensen aan een zorgverzekering. Daarom helpen we u bij het kiezen van de beste zorgverzekering! Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een goede zorgverzekering:

  • Vrije zorgkeuze
  • Eigen risico
  • Aanvullende verzekeringen

Vrije zorgkeuze

Met vrije zorgkeuze wordt bedoeld dat je kan overstappen van zorgverzekering en je hebt vrije zorgkeuze voor ziekenhuizen, artsen, apotheken of specialisten. Als je weet dat je het aankomende jaar het ziekenhuis veel gaat bezoeken is de vrije zorgkeuze een belangrijke factor bij het kiezen van en een zorgverzekering. Je hebt de zekerheid dat je bij iedere zorgverlener terecht kunt zonder extra kosten te maken.

Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je betaalt voordat je recht hebt op vergoeding van je zorgverzekering. Dit zal zoals eerder besproken 385 euro blijven. Je kan ervoor kiezen om vrijwillig je eigen risico te verhogen, omdat je bijvoorbeeld nooit naar een dokter of specialist gaat. Je kan je eigen risico verhogen tot een maximum van 885 euro. Het voordeel van het verhogen van je eigen risico is dat je minder zorgpremie hoeft te betalen per maand. Dit is wel een lastige keuze, want mocht er toch iets aan de hand zijn dan moet je het verhoogde bedrag zelf betalen aan de zorgverzekering.

Aanvullende verzekering

Bij aanvullende verzekeringen valt te denken aan de tandarts, oogarts, fysiotherapeut etc. Ga je vaak naar de fysio? Dan is aanvullend verzekeren een verstandige keuze. Wanneer je meer dan 100 euro per jaar aan de tandarts kwijt bent is het ook goed om je te verzekeren voor de tandarts. Eigenlijk geldt voor de meeste Nederlanders dat het afsluiten van een tandartsverzekering een goed idee is. Het is goed om te kijken welke zorgverzekering de beste aanvullende verzekeringen opties biedt voor jou.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ben jij op zoek naar de beste zorgverzekering? Bij ons is het vergelijken van zorgverzekeringen een fluitje van een cent. We geven je alle informatie die jij nodig hebt om een goede zorgverzekering af te sluiten. Er zitten namelijk grote verschillen in het aanbod van verzekeraars en de kosten van een verzekering. Zorgverzekeringen vergelijken doe je bij GOEKER!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?