Wat is de beste fietsverzekering?

Heb je net een mooie splinternieuwe fiets, e-bike of een gewone stadsfiets gekocht? Dan is het wellicht een goed idee om deze te laten verzekeren tegen diefstal of schade. Uit onderzoek van het CBS is namelijk gebleken dat het aantal fietsendiefstallen in 2019 erg hoog is. Zo waren er 66.690 geregistreerde fietsdiefstallen genoteerd. Je fiets laten verzekeren is daarom een degelijk besluit. In dit artikel bespreken we verschillende factoren voor het kiezen van de beste fietsverzekering voor jouw persoonlijke situatie. Nieuwsgierig? Lees dan meteen verder!

Een goede fietsverzekering kiezen doe je zo!

Wil jij je fiets laten verzekeren? Dan zijn er 3 belangrijke factoren om de beste fietsverzekering te kiezen. Aan de hand van deze factoren zal de premie dan ook berekend worden. Weet jij nu al wat voor fietsverzekering je wilt afsluiten? Maak dan gebruik van onze fietsverzekeringen vergelijker. Je vult hier je gegevens in, kiest de verzekering die bij je past en Goeker doet de rest. Dus vergelijken en afsluiten maar!

  • Soort fiets
  • Je woonplaats
  • Gewenste dekking

Let op! Zonder een goed slot ben je niet verzekerd. Zorg voor een ART-goedgekeurd slot en geef het merk en sleutelnummer door aan je verzekeraar.

Wat voor fiets heb je?

Als eerste moet je je afvragen of het waard is om je fiets te verzekeren. Hoe groot is de kans dat je fiets gestolen wordt? Hoe oud is je fiets? Wat was de aankoopwaarde van je fiets? Dit zijn belangrijke vragen om te beantwoorden voor jezelf. Heb je namelijk een (oude) tweedehands fiets, dan is het niet verstandig om dit te laten verzekeren. De waarde van de fiets weegt namelijk niet op tegen de premie die je moet betalen. Heb je net een nieuwe e-bike of racefiets? Dan is verzekeren juist een goed idee!

De plaats waar je woont

De premie van de fietsverzekering hangt onder andere af van de plaats waar je woont. Woon je namelijk in grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam of Utrecht? Dan is de kans veel groter dat je fiets gestolen wordt dan in de kleinere steden of dorpen. Wil je rijden met een e-bike in zo’n grote stad? Dan is verzekeren tegen diefstal en schade een goed idee. Wij adviseren om dan de Blijven Fietsen Fietsverzekering te kiezen, zodat je doorlopend verzekerd bent tegen diefstal en/of schade.

De gewenste dekking voor je fiets

De laatste factor is het kiezen van de gewenste dekking voor je fiets. Je kunt kiezen uit de volgende twee soorten fietsverzekeringen:

  1. Blijven Fietsen Fietsverzekering
  2. Aflopende Fietsverzekering

We lichten de twee soorten fietsverzekeringen hieronder toe.

De Blijven Fietsen Fietsverzekering

Met De Blijven Fietsen Fietsverzekering heb je een track&trace-zender, waarmee je goed verzekerd bent tegen diefstal en schade. Ook is hierbij pechhulp standaard inbegrepen. Als je bijvoorbeeld stil komt te staan langs de weg en dit is niet je eigen schuld dan heb je recht op pechhulp. De premie betaal je per maand of per jaar. Na het eerste jaar kun je opzeggen wanneer je wilt. Dankzij de track&trace-zender kan je fiets na diefstal snel worden opgespoord.

De Aflopende fietsverzekering

Met de Aflopende Fietsverzekering betaal je je premie in 1 keer voor 3 of 5 jaar. Hierbij heb je de keuze uit twee verschillende pakketten: basis of compleet. Pechhulp is bij deze verzekering niet inbegrepen. Bij de basisdekking ben je verzekerd tegen diefstal. Bij diefstal in de eerste drie jaar ontvang je het aankoopbedrag terug. Bij de complete dekking ben je verzekerd tegen diefstal en schade.

Waar kan ik een fietsverzekering afsluiten?

Wanneer je bent nagegaan wat voor soort fiets je hebt, waar je woont en wat je gewenste dekking is, dan weet je precies wat voor fietsverzekering je nodig hebt. Met onze fietsverzekeringen vergelijker kun je eenvoudig fietsverzekeringen vergelijken om zo de beste verzekering voor jouw persoonlijke situatie af te sluiten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?