Met een veilig gevoel de weg op? Verzeker je auto dan bij een goede verzekeraar. Het is in Nederland verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Dit is de goedkoopste verzekering. Ben jij op zoek naar de beste autoverzekering voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we hoe je de beste autoverzekering kunt kiezen door verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Lees dus snel verder!

De beste autoverzekering afsluiten? Vergelijk nu!

Door de onderstaande stappen te doorlopen kun je voor jouw persoonlijke situatie de beste autoverzekering kiezen. Door middel van de onderstaande vergelijker te gebruiken, vergelijk je snel en simpel veel verschillende autoverzekeringen van autoverzekeraars. Om te vergelijken moet je wel eerst op de oranje knoppen klikken.

De beste autoverzekering kiezen? Dat doe je zo!

Er bestaat geen beste autoverzekering die voor iedereen geldt. Het verschilt echt per persoon en je persoonlijke situatie. Ook hangt het ervan af welke dekking je nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe auto gekocht dan is het slim om een WA + volledige casco dekking te nemen. Grote schade aan een nieuwe auto, zoals een botsing met een andere auto of ernstige ruitschade, kun je in alle waarschijnlijkheid niet zelf betalen. Daarom is het dus handig om je voor bepaalde zaken te verzekeren, waarvan je de kosten zelf niet kunt dekken. Om een goede autoverzekering te kiezen die aan jouw eisen en wensen voldoet, zijn er verschillende factoren waar je naar moet kijken.

 • Welke basisdekking heb je nodig?
 • Welke aanvullende dekkingen heb ik nodig?
 • Overige zaken bij een autoverzekering
 • Bekijk recensies en klantreviews van je verzekeraar

Welke basisdekking heb je nodig?

Om de beste autoverzekering af te sluiten is het als eerste belangrijk om te onderzoeken wat de waarde en de leeftijd is van de auto. Hieronder hebben we op basis van het aantal jaren een geschikte dekking gekozen die erbij past.

 • Je auto heeft een hoge waarde en is minder dan 5 jaar oud. Hierbij is het verstandig om een WA Casco (All Risk) te kiezen.
 • Het kiezen van een WA Beperkte Casco is verstandig wanneer je auto minstens 1250 euro waard is en een leeftijd heeft tussen de 5 en 10 jaar.
 • Ben je in het bezit van een auto welke ouder is dan 10 jaar? Dan is je auto in de meeste gevallen niets meer waard en heeft het geen zin om een dure verzekering af te sluiten. Daarom adviseren wij hier om alleen een WA verzekering te kiezen.

Welke aanvullende dekkingen heb je nodig?

Wanneer je weet wat voor autoverzekering je wilt dan is het handig om te kijken of je je nog wilt verzekeren met bepaalde aanvullende dekkingen. Bij de basisdekking is alleen je auto verzekert voor schade. Bij aanvullende verzekeringen valt te denken aan:

 1. Inzittendenverzekering
 2. Rechtsbijstand
 3. Pechhulpdekking
 4. No-claimbeschermer

Je kunt ervoor kiezen om één van de bovenstaande verzekeringen mee te nemen in je basisdekking als je autoverzekering onvoldoende dekking biedt voor bepaalde schade. Voor meer informatie over de aanvullende verzekeringen kun je op de bestelknoppen klikken van de verzekeraars in de vergelijker.

Overige zaken bij een autoverzekering

Niet alleen de basisdekking en de aanvullende dekking zijn van belang voor het kiezen van de beste autoverzekering. Ook zaken zoals het eigen risico, de no-claim korting en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt zijn belangrijk. Deze zaken bespreken we hieronder!

 • Eigen risico: Bij een WA of WA Beperkte Casco is er vaak sprake van een eigen risico. Je kunt je eigen risico wel vaak zelf kiezen, alleen heeft dit wel invloed op de premie. Kies je een laag eigen risico, dan is een hoge premie het gevolg. Ben je een nette en veilige rijder? Dan is een hoog eigen risico geen gek idee.
 • No-claim korting: De no-claim korting is gekoppeld aan het aantal schadevrije jaren. Je krijgt namelijk een hogere premiekorting, wanneer je geen schade claimt. Heeft u veel schadevrije jaren, maar betaal je nu teveel? Dan is overstappen naar een goedkopere autoverzekering verstandig!
 • Aantal kilometers per jaar: Ook het aantal kilometers heeft invloed op de premie. Hoe meer je namelijk rijdt, hoe groter de kans op schade.

Bekijk recensies en klantreviews van je verzekeraar

Wanneer je de bovenste 3 stappen hebt gevolgd over de basisdekking, de aanvullende dekkingen en overige zaken bij een autoverzekering, kun je voor jezelf al een goede autoverzekering kiezen. Wil je toch nog wat extra informatie over de verzekeraar? Bekijk dan de klantreviews en/of klachten op de website over hoe zij het ervaren bij die verzekeraar die u wilt kiezen. De totaalscore van verzekeraars is te zien in onze autoverzekeringen vergelijker.

Vergelijk en vind jouw beste autoverzekering

Door alle bovenstaande stappen te doorlopen kun je voor jouw persoonlijke situatie de beste autoverzekering kiezen. Door middel van de autoverzekeringen vergelijker bovenaan deze pagina te gebruiken, vergelijk je snel en simpel veel verschillende autoverzekeringen van autoverzekeraars. Om te vergelijken moet je wel eerst op de oranje knoppen klikken.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?