Wil jij met een veilig gevoel de weg op? Dan is het afsluiten van een autoverzekering bij een goede verzekeraar een goed idee. Echter, is het afsluiten van een autoverzekering een hoge kostenpost voor de meeste Nederlanders. Om jou hierbij te helpen geven we verschillende tips bij het kiezen van een autoverzekering om zo een goede en goedkope autoverzekering te klaren. Lees daarom gerust verder!

Tip 1: Een passende dekking kiezen

Ben je op zoek naar een autoverzekering? Dan zal je eerst een keuze moeten maken uit welke basisdekking je wilt. Er zijn drie soorten dekkingen, namelijk WA, WA+ (beperkte casco) en All risk (volledige casco). Hoe uitgebreider je dekking, hoe meer schade je vergoed krijgt. Een belangrijke factor bij het kiezen van een passende dekking is de leeftijd van de auto.

WA autoverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om minimaal een WA verzekering te nemen. Naast je basisdekking kun je ook nog aanvullende dekkingen nemen. Meer daarover bij tip 2. Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd wanneer je bijvoorbeeld schade maakt aan andermans auto. Dit is dan ook de goedkoopste verzekering. Een WA is verstandig wanneer je een tweedehands auto hebt gekocht of al een auto hebt die 8 jaar of ouder is.

WA + beperkte casco

Een WA + beperkte casco is een aanvulling op de WA autoverzekering. Bepaalde schade aan je auto worden gedekt. Het gaat om schade die niet door jou maar ook niet door een andere bestuurder is veroorzaakt, bijvoorbeeld brandschade, diefstal of storm. Het kiezen voor deze verzekering is verstandig wanneer je een auto hebt die ongeveer tussen de 4 en 8 jaar oud is.

WA + volledige casco (All risk)

Als laatste kun je je nog verzekeren met een all risk autoverzekering, ook wel volledige casco genoemd. Met deze verzekering is alle schade gedekt. Schade die door jou of door anderen wordt veroorzaakt is gedekt. Heb je net een nieuwe auto gekocht? Dan is dit de juiste autoverzekering om te kiezen. Dit is uiteraard de duurste autoverzekering.

Tip 2: Aanvullende verzekeringen

Naast de basisdekking kun je ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Bij de basisdekking is alleen je auto verzekert voor schade. Bij aanvullende verzekeringen valt te denken aan:

  1. Inzittendenverzekering
  2. Rechtsbijstand
  3. Pechhulpdekking
  4. No-claimbeschermer

Je kunt ervoor kiezen om één van de bovenstaande verzekeringen mee te nemen in je basisdekking als je autoverzekering onvoldoende dekking biedt voor bepaalde schade. Voor meer informatie over de aanvullende verzekeringen kun je op de bestelknoppen klikken van de verzekeraars in de vergelijker. Deze vergelijker staat onderaan dit artikel.

Tip 3: Verhoog je eigen risico

Het klinkt misschien gek, maar met het verhogen van je eigen risico, verlaag je 9 van de 10 keer de algehele kosten van je autoverzekering. Dit geldt natuurlijk alleen wanneer je netjes en veilig rijdt en bijna geen grote schade hebt. Door het verhogen van je eigen risico betaal je een lagere premie. Bij kleine schade aan je auto adviseren we zelf de schade te betalen. Hierdoor verlies je ook geen no-claim korting.

Tip 4: Vergelijk elk jaar je autoverzekering

Elk jaar veranderen er wel dingen bij autoverzekeraars die invloed hebben op de bedragen die je betaalt voor een autoverzekering. Daarom is het goed om elk jaar een autoverzekering vergelijker erbij te pakken om zo de beste en goedkoopste verzekering voor jouw situatie te kiezen.

Tip 5: Betaal zelf voor de kleine schadereparaties

Als laatste tip is het slim om zelf te betalen voor kleine schade die hebt gekregen aan je auto. Wanneer je namelijk schade claimt bij je autoverzekeraar, kun je dalen op de bonus-malus ladder. Met de bonus-malus wordt bepaald hoeveel no-claim korting je krijgt op de premie van je autoverzekering die je betaalt. Zolang je geen schade claimt, bouw je schadevrije jaren op. Hierbij is het belangrijk of het het waard is om je schade niet te claimen, want als dit niet goedkoper is, is het handig om wel gewoon de schade te claimen.

Autoverzekeringen vergelijken?

Weet jij nu wat voor autoverzekering je wilt afsluiten? Hieronder vergelijk je eenvoudig verschillende autoverzekeringen op basis van prijs en kwaliteit. Kies de dekking die het beste bij jou past en vul je basisdekking aan met de aanvullende dekkingen die jij nodig hebt!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?