Categories Algemeen

Welke auto’s hebben een extra dekking nodig?

Iedereen met een auto weet dat het hebben van een goede autoverzekering belangrijk is. Het geeft je bescherming tegen onverwachte kosten en kan je helpen op moeilijke momenten. Maar wist je dat sommige auto’s een extra dekking nodig hebben? In dit artikel gaan we dieper in op welke auto’s dat zijn en waar je rekening mee moet houden bij het verzekeren van jouw auto.

Auto’s tussen de 15 en 25 jaar oud

De eerste groep auto’s die een extra dekking nodig hebben, zijn de zogenaamde ‘youngtimers’. Dit zijn auto’s tussen de 15 en 25 jaar oud, die vaak meer waard zijn dan je denkt. Een standaard auto verzekering dekt meestal alleen de dagwaarde van de auto, maar bij youngtimers kan de dagwaarde veel lager liggen dan de werkelijke waarde van de auto. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een verzekering met een ‘taxatieclausule’. Bij schade wordt dan de werkelijke waarde van de auto vergoed, in plaats van de dagwaarde.

Luxere auto’s

Een andere groep auto’s die extra dekking nodig hebben, zijn de luxere auto’s. Deze auto’s zijn vaak duurder in aanschaf en reparatie, waardoor de premie van een standaard verzekering hoger ligt. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om te kiezen voor een allrisk-verzekering met een hoger eigen risico. Hierdoor betaal je een lagere premie, maar ben je toch goed verzekerd bij schade.

Auto’s voor particuliere verhuur

Een derde groep auto’s die extra dekking nodig hebben, zijn de auto’s die voor particuliere verhuur worden aangeboden. Als je jouw auto aanbiedt op platformen als SnappCar of MyWheels, is het belangrijk om te weten dat een standaard autoverzekering vaak geen dekking biedt tijdens verhuur. In dat geval is het verstandig om te kiezen voor een verzekering die speciaal is bedoeld voor particuliere verhuur.

Hybride en elektrische auto’s

Tot slot zijn er nog de hybride en elektrische auto’s. Deze auto’s hebben vaak hogere reparatiekosten dan benzineauto’s. Het kan daarom verstandig zijn om voor een allrisk-verzekering te kiezen, zodat je verzekerd bent tegen schade aan je eigen auto. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de dekking voor de accu, die bij sommige verzekeringen niet inbegrepen is.

Wil je graag de kosten van jouw autoverzekering inschatten? Neem een kijkje op deze website.

De GOEKER GOEROE helpt jouw zoeken. Hoe kunnen wij helpen?